SİYASET

CHP'den kanlı tehdide tam destek..

Van'da toplanan CHP il başkanları skandal bir bildiriye imza attı.Bildiride Kılıçdaroğlu'nun "Başkanlığı kan dökmeden gerçekleştiremezsiniz" sözlerine destek geldi...

16 Mayıs 2016 Saat: 08:58
CHP'den kanlı tehdide tam destek..
CHP'den kanlı tehdide tam destek..

Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'de genel başkan olmasının ardından partide yaşanan gayri milli dönüşüm artık net bir şekilde görülmeye başlandı. Bunun son örneği dün yaşandı. Van'da toplanan CHP İl Başkanları Toplantısı sonunda skandal bir bildiri yayımlandı. Kılıçdaroğlu'nun "Başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz" sözlerine destek verilen bildiride, "Kemal Kılıçdaroğlu tarafından 72. TOBB Genel Kurulu'nda dile getirilen görüşler, bu iradenin ifadesidir. Biz CHP İl Başkanları olarak bu iradenin tereddütsüz arkasındayız" ifadesi yer aldı.

Bildiride AK Parti'nin kongre süreciyle ilgili de çok çirkin değerlendirmelerde bulunuldu. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kongrede aday olmak istememesinin, "Saray darbesi" olarak nitelendirildiği bildiride, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaret içerikli ifadeler de kullanıldı. Bildiri Deniz Baykal'a kurulan kasete kumpasıyla genel başkanlığa oturan Kılıçdaroğlu tarafından dönüştürülen teşkilatların demokratik kültür ve düşük siyasi seviyesini de ortaya koymuş oldu.

HALK İRADESİNE 'TEFERRUAT' DEMİŞ
Milli iradenin yapacağı yeni anayasa için "kan dökmeden olmaz" diye karşı çıkan Kemal Kılıçdaroğlu, halkın iradesinin tecelli ettiği sandıkları da "ayrıntı" yani teferruat olarak niteledi. Kılıçdaroğlu, Almanya temasları sırasında "Demokrasi 4 yılda bir sandığa gidip oy kullanmak mıdır? Hayır. O sadece demokrasi içinde bir ayrıntıdır" dedi. Halktan umudunu kesen CHP'nin Genel Başkanı "kan" ve "teferruat" söylemleriyle demokrasiye olan bakışını da açığa çıkarmış oldu. Kılıçdaroğlu'nun sözleri 28 Şubat sürecinde başörtüsü için "füruattır" diyen FETÖ lideri Fetullah Gülen'i hatırlattı. CHP ve Paralel Yapı son dönemde AK Parti karşıtlığında birleşmiş ve ortak hareket etmişti.

..

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑