GÜNCEL

Çiftçi eyleminde arbede

Adana'da patates fiyatlarını protesto etmek isteyen üreticiler ürünlerini dökerek yolu ulaşıma kapatınca, müdahale eden polislerle aralarında arbede çıktı

24 Nisan 2016 Saat: 17:21
Çiftçi eyleminde arbede
Çiftçi eyleminde arbede

Adana'nın Seyhan İlçesi'ne bağlı Büyükdikili Mahallesi Tapantepe Yolu'na gelen patates üreticileri yaklaşık 10 çuval patatesi yere döküp, traktör ve araçlarla yolu trafiğe kapattı. Çiftçilerden 36 yaşındaki Ertan Özkan, "Dönümünü 2 bin liraya mal ettik. 700 liraya satamıyoruz. Perişan olduk, senetlerimiz protesto edildi.

Çiftçilerin yolu trafiğe kapatmasının ardından uzun araç kuyrukları oluştu. Araçlarından inen bazı vatandaşlar çiftçileri desteklerken bazıları ise tepki gösterdi. Cenaze aracına yol verilmesini isteyen bazı vatandaşlar ile çiftçiler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Yaklaşık 15 dakika eylemlerine devam eden çiftçiler daha sonra yolu trafiğe açtı.

POLİS HAVAYA  ATEŞ AÇTI

Eylemin sona ermesinin ardından olay yerine gelen bir polis memuru uzun namlulu silahla araçtan inerek protestocu çiftçilere sert tepki gösterdi. Çiftçilerden yolu temizlemelerini isteyen polis memuru tartışma sırasında bir çiftçiye yumruk atınca arbede çıktı. Üreticilerin tepki gösterip, üzerine yürüdüğü polis memuru da uzun namlulu silahla havaya ateş açarak üzerine gelenleri uzaklaştırmak istedi. Arbedenin devam etmesi üzerine olay yerine çok sayıda takviye polis ekibi sevk edildi. Bazı çiftçiler gözaltına alınırken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑