SAĞLIK

Çikolata skandalı büyüyor

Mars Gıda Türkiye'de de ürünlerini geri çağırdı

25 Şubat 2016 Saat: 14:13
Çikolata skandalı büyüyor
Çikolata skandalı büyüyor

ABD'li çikolata devi Mars, çoğunluğu Avrupa'da olan 55 ülkedeki Mars ve Snickers markalı ürünlerinde plastik çıkmasının ardından geri çağırma kararı almıştı. Mars Gıda, Türkiye'de satılan ürünlerinin sınırlı bir kısmını da tedbir amaçlı geri çağırdı.

Mars Gıda Türkiye ürünlerinin sınırlı bir kısmını tedbir amaçlı geri çağırdı. Karar şirketten yapılan basın açıklaması ile duyuruldu.

SOLUNUM YOLUNA ZARAR VEREBİLİR GEREKÇESİYLE

Açıklamada Mars Gıda Türkiye'nin, Hollanda Veghel'deki fabrikasında üretilen ürünlerinden birinde plastik parçası tespit edilmesi sonucu Türkiye’de etkilenmesi muhtemel olan SNICKERS 5’li Paket, SNICKERS 80 Gram ve SNICKERS Minis 206 Gram çikolataları arasından parti numarası ve Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi (TETT) belirlenmiş, kısıtlı sayıda ürünü tedbiren toplatma kararı aldığı belirtildi.

Kararın, tespit edilen cismin solunum yolunda açabileceği olası rahatsızlıklara mahal vermemek amacı ile alındığı kaydedildi.

SADECE HOLLANDA'DA ÜRETİLENLERİ KAPSIYOR

Açıklamada, geri çağırma işleminin yalnızca Hollanda'da üretilmiş olan aşağıdaki ürünleri kapsadığı, aşağıdaki TETT tarihini içermeyen, parti numarasına sahip olmayan veya Hollanda dışında üretilmiş olan ürünlerin bu durumdan etkilenmediği bildirildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑