GÜNCEL

Cinayette zincir davası

Bodrum açıklarında 17 Eylül’de 3 göçmenin hayatını kaybettiği tekne faciasına dair iddianamede, olayın çeşitli aşamalarında yer alan 14 sanığın her biri için ‘olası kastla kasten adam öldürmek’ suçlamasıyla 3’er kez ‘müebbet’ hapis cezası istendi. Sa

2 Ocak 2019 Saat: 10:04
Cinayette zincir davası
Cinayette zincir davası

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianameye göre zanlılar teknenin bozuk olduğunu bildikleri halde kapasitesinin üstünde insanla doldurdular. Yolda teknenin su almaya başladığını fark eden kaptan, göçmenleri uyarmadan denize atladı ve kaçtı. 17 Eylül gece yarısı 00.58’de Sahil Güvenlik birimlerine gelen ihbarda kendini ‘balıkçı’ olarak tanıtan kişi, Adacık mevkiinde ‘denizden çocuk sesi geldiğini’ söyledi. Bölgeye giden ekipler denizde 8’i çocuk, 15 göçmen buldu. Su yüzünde 2 göçmen kadının da cansız bedeni vardı. Hawnaz Aljaw (23) adlı kadının cesedi ise batan teknenin içinde 2 gün sonra bulundu. İfadelere göre zanlılar, göçmenlerin otelden sahile sevkini ‘VIP’ araçlarla yaptı. Sanıklardan biri Bodrum’da ‘UBER’ şoförü olduğunu söyledi.

Mağdur ifadelerine göre tekne ile açıldıktan yaklaşık 100 metre sonra teknenin kaptanı önce telefonla konuştu, sonra da hiçbir şey söylemeden suya atladı ve karaya doğru yüzmeye başladı. Bir süre sonra da teknenin su aldığı anlaşıldı. Ancak göçmenler uyarılmadığı için hazırlıksız yakalandılar. Teknenin ön kısmı havaya kalktı ve bu sırada suya düşen göçmenlerin üzerine devrildi. 1.5 saat sonra 15 göçmen kurtarıldı. 3 kişi ise hayatını kaybetti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑