GÜNCEL

Cinsel istismara dayanamadı

Kayseri'de matematik öğretmeni Bayram Ö.'nün cinsel istismarına uğrayan 18 yaşındaki Cansel K., 2 gün sonra hayatına son verdi. Öğretmen de, okul yönetimi de açığa alındı

22 Şubat 2016 Saat: 12:42
Cinsel istismara dayanamadı
Cinsel istismara dayanamadı

Kayseri'de yaşayan lise öğrencisi Cansel K.'nin (18) öğretmeninin cinsel istismarına uğramasının ardından hayatına son vermesi üzerine yetkililer harekete geçti. Öğretmenin açığa alındıktan sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandığını hatırlatan Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü, okul yönetiminin de açığa alındığını söyledi.

DURUMU ÖNCE ARKADAŞLARIYLA PAYLAŞTI

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde lisede okuyan 12'nci sınıf öğrencisi Cansel, öğretmeni Bayram Ö.'nün cinsel istismarına uğrayınca durumu önce arkadaşlarıyla ardından öğretmenleriyle paylaştı.

ŞİKAYETLERİNDEN SONUÇ ALAMADI, KENDİNİ VURDU

İddiaya göre okul yönetimi olayın üzerini kapatmak istedi. Şikayetlerinden sonuç alamayan Cansel, çarşamba günü evinde babasının tabancasıyla kendisini başından vurdu. Ağır yaralanan Cansel, hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamadı. Cansel Kırşehir'de toprağa verildi.

ÖĞRETMEN, MAHKEMEDE SUÇUNU İTİRAF ETMİŞ

Cansel'in ailesi olayla ilgili şöyle konuştu: "Okul yönetimine şikayet etmiş fakat olayın üstü kapatılmak istenmiş. Olaydan bütün arkadaşlarının haberi var. Matematik öğretmeni Kayseri Kapalı Cezaevi'nde. Mahkemede suçunu itiraf etmiş. Öğretmen, okul yönetimi ve hatta Milli Eğitim Bakanlığı hakkında tazminat davası açacağız. Sorumluların ceza alması için elimizden gelen ne varsa yapacağız."

ARKADAŞLARI OLAYI SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Kırşehir'de toprağa verilen Cansel'in arkadaşları sosyal medyadan olayı duyurdu.

Yeni Demokrat Kadın adlı internet sitesinde paylaşımdaki ifadeler şu şekilde:

"Kayseri'de henüz 18 yaşındaki arkadaşım Cansel K.'ye öğretmenimiz Bayram Ö.'nün tecavüz etmesi ve okul yönetiminin Cansel'in şikayetlerinin üzerinde durmaması üzerine Cansel 4 gün önce polis babasının silahıyla kafasına sıkarak intihar etti. İntihardan iki gün önce kucağıma bayılıp 'Ben kendimi öldüreceğim, kaldıramıyorum' diyerek ağlamasını ben kaldıramıyorum"

KAYSERİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ: GEREKLİ SORUŞTURMA SÜRECİNİ BAŞLATTIK

Kayseri Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, lise öğrencisi kızın uğradığı cinsel istismar sonucu intihar ettiği iddiasına ilişkin, "Bu işin neticede savcılığa ve adliyeye intikal etmiş bir boyutu var. İdari olarak da gerekli soruşturma sürecini başlattık. Okul yönetimini ve o öğretmeni de açığa aldık. Şu an o öğretmen tutuklu" dedi. Çandıroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, iddialarla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığını söyledi.

"Hiç kimsenin istemediği ve istemeyeceği bir olaydır çünkü ne olup olmadığını bilmiyoruz" diyen Çandıroğlu, şunları kaydetti:

"OKUL YÖNETİMİNİ VE O ÖĞRETMENİ DE AÇIĞA ALDIK"

"Adliye, bu olayın ne olup olmadığını söyleyecek. Öğrendiğimiz andan itibaren ilgili tarafların tamamını İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz toparladı, tutanak altına aldı ve aynı anda da savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Bu işin neticede savcılığa ve adliyeye intikal etmiş bir boyutu var. İdari olarak da gerekli soruşturma sürecini başlattık. Okul yönetimini ve o öğretmeni de açığa aldık. Şu an o öğretmen tutuklu" Lise öğrencisi C.K, 17 Şubat Çarşamba günü polis memuru babasının beylik tabancısıyla intihar etmiş, genç kıza cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla matematik öğretmeni B.Ö. tutuklanmıştı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑