DÜNYA

Çipras: Türkiye'nin Akdeniz'deki yasadışı..

Yunanistan Başbakanı Alesis Çipras, Türkiye'nin provokasyonlarının ikili sorun yaratmadığını, bunun tüm Avrupa Birliği'ni ilgilendirmesi gerektiğini söyledi.

15 Haziran 2019 Saat: 09:13
Çipras: Türkiyenin Akdenizdeki yasadışı..
Çipras: Türkiye'nin Akdeniz'deki yasadışı..

Çipras, Türkiye'nin Kıbrıs'ın ekonomik bölgesindeki yasadışı faaliyetine son vermemesi durumunda AB'nin tedbirler alacağı hakkında bugün gönderilen net mesajın önemli olduğunu belirtti. 

Türkiye'nin Kıbrıs ve Yunanistan'a yaptığı provokasyonlarının ikili sorun yaratmadığını, tüm AB'yi ilgilendirmesi gerektiğini kaydetti.

Çipras, tüm bunların Avrupa ile Türkiye sorunu olduğunu ve bunun böyle bilinerek hareket edilmesi gerektiğine dikkat çekti. "Uluslararası hukuka saygı ve uluslararası hukuka saygı duymayanlar gereken sonuçlara katlanmalı" dedi.

Macron: Türkiye yasadışı faaliyetine son vemreli

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Türkiye yönetiminin Kıbrıs'ta yasadışı operasyonlara son vermesi gerektiğini belirtti. Macron da Kıbrıs ile dayanışma halinde olunduğunu ve egemenliğine destek olduklarını açıkladı.

"Türkiye, Kıbrıs'ta ekonomik bölgesindeki yasadışı faaliyetlerine bir an önce son vermeli. Avrupa Birliği bu konuda zayıflık sergilemeyi düşünmüyor" dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑