GÜNCEL

Cips Fabrikasındaki Protestoya 2 Tutuklama

Kocaelinin Kartepe İlçesinde patates ve mısır cipsi ürünleri imalatı yapan Frito Lay Fabrikası ile taşımacılık kooperatifi arasında çıkan fiyat anlaşmazlığı nedeniyle 16 gün önce yapılan protesto gösterisinde polise mukavemette bulu

16 Ağustos 2012 Saat: 18:01
Cips Fabrikasındaki Protestoya 2 Tutuklama
Cips Fabrikasındaki Protestoya 2 Tutuklama

Kocaeli'nin Kartepe İlçesi'nde patates ve mısır cipsi ürünleri imalatı yapan 'Frito Lay Fabrikası' ile taşımacılık kooperatifi arasında çıkan fiyat anlaşmazlığı nedeniyle 16 gün önce yapılan protesto gösterisinde polise mukavemette bulundukları iddiasıyla açılan soruşturma kapsamında 2 gün önce gözaltına alınan 29 şüphliden 18'i serbest bırakıldı. Bugün adliyeye sevkedilen 11 şüpheli arasında bulunan Suadiye Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Hüseyin Erhan ile kardeşi Uğur Erhran tutuklandı. 

Kartepe 'nin Suadiye semtinde 19 yıldan bu yana patates ve mısır cipsi ürünleri imalatı yapan Frito Lay Fabrikası ile bu ürünlerin taşımacılığını yapan Suadiye Taşıyıcılar Kooperatifi (SUMOTAŞ) arasında çıkan fiyat anlaşmazlığı nedeniyle 1 Ağustos 2012 akşamı eylem yaptıkları sırada polise karşı koydukları ileri sürülen kooperatif başkanı ve üyelerinden oluşan 29 şüpheli çarşamba günü sabaha karşı evlerinde gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'nde alınan ifadelerinin ardından bunlardan 18'i Emniyet Müdürlüğü'nde serbest bırakıldı. 11 kişi bugün Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi. 

Sumotaş Başkanı Hüseyin Erhan ve kardeşi Uğur Erhan, 'Birden fazla kişiyle ve silahla kamu görevini yapan memurları engellemek' suçlarından tutuklandı. Diğer 9 şüpheli Cumhuriyet Savcılığı tarafından serbest bırakıldı. 

Sumotaş Avukatı İsmail karakadılar tutuklamanın bir tedbir olduğunu, adli sürecin devam ettiği belirterek, "Yarın gerekli itirazı yapacağız" dedi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑