GÜNCEL

Cizre'de 13 yaşındaki çocuk öldürüldü

Şırnak'ın Cizre ilçesinden bugün bir ölüm haberi daha geldi. 13 yaşındaki Nihat Kazanhan isimli bir çocuk başından vurularak öldürüldü. Cizre'de 27 Aralık'tan bu yana ölenlerin sayısı 6'ya çıktı.

14 Ocak 2015 Saat: 19:27
Cizre'de 13 yaşındaki çocuk öldürüldü
Cizre'de 13 yaşındaki çocuk öldürüldü

 HDP ve DTK yöneticilerinin “Büyük bir provokasyon devrede” uyarısında bulunduğu Cizre durulmuyor. İlçeden bugün de bir çocuğun ölüm haberi geldi. Yafes mahallesinde polisin müdahalesi sırasında 13  yaşındaki 6'ncı sınıf öğrencisi Nihat Kazanhan isimli çocuk kafasına aldığı kurşun sonucu ağır yaralandı. 

Ağır yaralı olarak Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırılan küçük çocuk tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

HATİP DİCLE İLÇEYE GİTMİŞTİ
Cizre'de bugün Demokratik Toplum Kongresi Başkanı Hatip Dicle, HDP Şırnak Milletvekilleri Selma Irmak ile Faysal Sarıyıldız ilçeye giderek sivil toplum örgütleri başta olmak üzeri çeşitli görüşmelerde bulundu.

 
Hatip Dicle'den Cizre'de provokasyon uyarısı


Dicle'nin toplanan kalabalığa hitaben yaptığı konuşmanın ardından grupların dağılmasından sonra Yasef Mahallesi'nden geçen çevre yolu yakınlarında Nihat Kazanhan, başına isabet eden kurşunla ağır yaralandı. Çevrede bulunanlar tarafından Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kazanhan, yapılan tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

GÖRGÜ TANIKLARI: POLİS EKİPLERİ GEÇİYORDU

Görgü tanıkları Nihat Kazanhan'ın vurulduğu sırada bölgeden polis ekiplerinin geçtiği iddia etti. Olayla ilgili soruşturmabaşlatıldı.

Cizrepostası'na konuşan görgü tanıkları ise çocukların yanından geçen polislerin gaz bombası attığını ve ardından silah sesleri duyulduğunu söylediler. 

BELEDİYE BAŞKANI: ORADA OLAY YOKTU, ÖZEL TİM ATEŞ AÇMIŞ

Cizre Belediye Eşbaşkanı Leyla İmret de Kazanhan’ın polis tarafından vurulduğunu öne sürdü. İmret, “Görgü tanıklarının bize aktardığına göre özel harekat timlerinin ateş açması sonucu öldü. O mahallede herhangi bir olay yoktu, çocuklar duvar dibinde oturuyormuş" dedi.

Cizre’de 14 yaşındaki Ümit Kurt adlı bir çocuk da 6 Ocak’ta vurularak öldürülmüştü.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑