YAŞAM

Çözüm sürecinde Amanoslar'da piknik zamanı

Amanos Dağları'nda yıllarca terör olaylarıyla anılan Zorkun, Olukbaşı, Ürün ve Cebel yaylaları, çözüm süreciyle vatandaşların piknik alanı haline geldi.

29 Nisan 2013 Saat: 12:54
Çözüm sürecinde Amanoslar'da piknik zamanı
Çözüm sürecinde Amanoslar'da piknik zamanı
Adı çatışmalarla ve terör örgütüne yönelik operasyonlarla anılan yaylalar, özellikle hafta sonlarında havaların ısınmasını fırsat bilen piknikçileri ağırlamaya başladı.
Güzel havayı değerlendirmek isteyen aileler, terör örgütüne yönelik operasyonlar nedeniyle gitmeye çekindikleri yaylalarda mangal keyfi yaşıyor. Aile bireyleri bölgenin doğal güzellikleri eşliğinde sohbet edip stres atarken, çocuklar da ip atlayıp top oynayarak pikniğin tadını çıkarıyor.
Bölgede ailesiyle piknik yapan Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Elektrik Bölümü Öğretim Görevlisi Semih Önal yaptığı açıklamada, çözüm sürecinin sağladığı olumlu havayla dağlara çıkıp piknik yapmaya başladıklarını bildirdi.
Bu olumlu havayla yayla kültürünün gelişeceğini, bunun da elektrik tasarrufunu beraberinde getireceğini ifade eden Önal, şunları söyledi:
"Artık insanlar rahat bir şekilde yaylalara çıkacak. Yaz mevsiminde klimaya ihtiyaç duyuluyor. Ülkemizde enerji noktasında en büyük sıkıntı yazın çekilir. Elektrik üretimi yazın azalır, çünkü santrallerin verimi sıcak havada düşer. Elektrik sarfiyatı ise klima kullanımından dolayı yazın daha fazladır. Yayla turizminin gelişmesiyle klimalardaki sarfiyatlarda azalacağını, böylece enerjide tasarruf yapılacağını düşünüyorum. Yayla demek sağlık demek, oksijen demektir. Ailemizle sağlıklı yaşam için burada bol bol oksijen depoluyoruz."
Çözüm sürecinin ardından meraların da hayvanlarla dolacağına inandığını belirten Önal, bu süreçte hayvancılığın gelişeceğini de kaydetti.
Daha önce yaylalara çıkmaya korktuklarına dikkati çeken Şükran Özer ise bölgedeki yaylacıların da terör olayları nedeniyle hastalandıklarında bile şehir merkezine gidemediklerini anlattı.
Mürüvvet Karip de terör olaylarının bitmesiyle insanların daha rahat pikniğe gitme ve yaylara çıkma imkanı bulacağını söyledi.
Her hafta sonu Zorkun Yaylası'na çıktığını dile getiren Yaşar Güleryüz ise şöyle konuştu:
"Önceden Zorkun Yaylası'na hafta sonları gelirdik. Yollar kalabalık olduğundan güvenli hissederdik ama hafta içi çok tenha olduğundan gelemezdik. Artık hafta içi de gönül rahatlığıyla çıkabiliyoruz. İnşallah süreç bu şekilde devam eder. Barış olur, teröristler buralardan gider. Mesela bu yaylaya Erzin yönünden gelen başka bir yol var. Terör olayları nedeniyle o yolu hiç kullanamıyorduk. Geçen hafta ilk kez o yoldan geldim. Artık şehitlerimiz gelmiyor, inşallah olumlu hava böyle devam eder. Bizde rahat rahat yaylalarımıza geliriz. Herkes rahat rahat ailesiyle pikniğini yapar."

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑