SPOR

Cruyff, hayatını kaybetti

Kanser tedavisi gören Hollanda ve dünya futbolunun efsane ismi Johan Cruyff, 68 yaşında yaşamını yitirdi

24 Mart 2016 Saat: 15:51
Cruyff, hayatını kaybetti
Cruyff, hayatını kaybetti

Cruyff Vakfı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, uzun süredir akciğer kanseri tedavisi gören  Cruyff'un  İspanya'nın  Barcelona şehrinde bulunan evinde hayatını kaybettiği belirtildi.

AJAX VE BARCELONA'DA EFSANE OLDU

Açıklamada,  Cruyff'un kaybından dolayı yaşanan üzüntü paylaşılarak, ailesine başsağlığı dilekleri iletildi. Hem futbolcu hem de teknik direktör olarak görev yaptığı  Ajax ve  Barcelona'da efsane haline gelen  Cruyff,  Hollanda Milli Takımı'nda 48 kez forma giymişti.

DANIŞMANLIK GÖREVİNİ BIRAKMIŞTI

Uzun yıllar Ajax'ta farklı görevlerde bulunan Cruyff, geçtiğimiz kasım ayında yönetimle ters düştüğü gerekçesiyle  Amsterdam ekibindeki danışmanlık görevinden ayrılmıştı.

JOHAN CRUYFF KİMDİR?

25 Nisan 1947 yılında doğdu. "Sarı Fare" lakabıyla ün yapan Hollandalı sporcu futbola Ajax'ta başladı. Bu takımda 6 lig, 2 kupa ve 3 Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası şampiyonluğu yaşadı. 1973'te Bercelona'ya, 1978'de Los Angeles Aztecs'e transfer olduktan  İspanya'ya döndü ve ülkesinin takımlarından  Ajax ve  Feyenoord'da oynadıktan sonra futbola veda etti. 2 kez Avrupa'da "yılın futbolcusu" seçildi (1973-74). 1974 Dünya Kupası'nda takımının kaptanlığını yaptı. 48 kez milli olan Cruff, futbolu bıraktıktan sonra 1986-1988 yılları arası  Ajax'ta ve 1988-1996 yılları arasında  Barcelona'da teknik direktörlük yaptı.  Johan Cruyff, günümüz Barcelona takımının oynadığı futbolun mimarı olarak bilinmektedir.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑