GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ayrım yapanlar alçaktır!

Şırnak'ta halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Siz diyor burada vergi ödüyorsunuz Suriye’den gelenler vergi ödüyor mu diyor. Bunlar katilin Esed’in bombalarından kaçmak zorunda kaldılar. Bunlar gelip bize sığındılarsa, biz bunlara bakmayacak mıy

12 Mart 2019 Saat: 10:25
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ayrım yapanlar alçaktır!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ayrım yapanlar alçaktır!

Şırnak Adliye Meydanı'ndaki mitingde konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan halka hitap etti.

Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

Doğu'da biziz. Batı'da biziz. Biz bu vatanın her köşesine her insanına muhabbetle bağlıyız. Yaradılanı yaradandan ötürü sevdik.

''KENDİNE BAŞKA DEVLET ARAYAN İSTEDİĞİ YERE GİDEBİLİR''

Her türlü ayrımcılık ve bölücülük bizim ayaklarımızın altındadır. Kardeşlerim bu ülke hepimizindir. Bu bayrak hepimizindir. Bu ezan hepimizin, bu devlet hepimizindir. İşte bunun için ne diyoruz? Tek millet diyoruz. Ne demek tek millet? Bu ülkede yaşayan herkes Türküyle, kürdüyle, arabıyla, çerkeziyle, boşnağıyla, romanıyla, etnik kökenine bakılmaksızın aynı millettir. Bizim millet anlayışımız budur. Bizim şehitlerimizin, bizim gazilerimizin, bayrağımızın yapmadığı ayrımı milletimize yapanlar alçağın ta kendisidir. Onun için ne diyoruz, tek vatan. Hiç kimsenin namusumuz olarak gördüğümüz vatanımıza, mahremimize kesinlikle el sürmesine asla izin vermeyiz. Ne diyoruz, tek devlet. Bizim son devletimiz olan Türkiye Cumhuriyeti'dir. Başka devletimiz de yoktur. Kendine başka devlet arayan istediği yere gidebilir. Bugün ister Irak'ta ister Suriye'de bölgemizde nerede bir Kürt, Arap, Türkmen kardeşimiz hangi kökenden olursa olsun başı sıkıştığında aklına gelen ilk gideceği yer Türkiye'dir. Kobani'den gelenler Türkiye'ye geldi. Kobani'den gelenlerden 300 bin kişiyi burada ağırlıyoruz. Biz onlara Kürt demedik ki. Bunlara ev sahipliği yapacağız. Siz diyor burada vergi ödüyorsunuz Suriye'den gelenler vergi ödüyor mu diyor. Bunlar katilin Esed'in bombalarından kaçmak zorunda kaldılar. Bunlar gelip bize sığındılarsa, biz bunlara bakmayacak mıyız? Önümüzdeki dönemde de yine aynı anlayışla çalışmaya devam edeceğiz.

''EN KRİTİK SEÇİM''

31 Mart bunun için bir beka seçimidir. Türkiye'nin en kritik seçimlerinden biridir diyoruz.

''ARTIK YENİ BİR ŞIRNAK VAR''

Bu Şırnak'ın hali neydi? Her taraf çöplük, çukur, çamur, kanalizasyon sokaklarda akıyor. Binalar durulacak gibi değil, rezillik. E biz buraya Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla girdik. Güzel binaları sizler için yaptık. Yeni bir Şırnak var. İstiyoruz ki bu terör örgütünün desteğindekilerle değil sizlere gerçekten sahip çıkacak AK Parti iktidarıyla yerel yönetimde Şırnak'ta yeni bir dönem başlasın.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑