GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Ağustos 2014 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 72 oy aldığı Kahramanmaraş'ta referandum sürecini başlattı.

17 Şubat 2017 Saat: 16:54
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklamalar

Kahramanmaraş'ta toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Buradan sizin aracılığınızla tüm ilçelerdeki Maraşlı kardeşlerime sevgilerimi selamlarımı iletiyorum. Kahramanmaraş'ın mert evlatlarını, Ede'lerini gönülden selamlıyorum" dedi.

Marmaris'ten Face Time'dan haber gönderdiğim anda halkım meydanlara yürüdü.

Tankların altında hanım kardeşlerimiz kaldı. Meydanlarda şehit oldular

Milletimiz sinesinde yük değil mangal gibi bir yürek taşıdınını dosta düşmana gösterdi

Böyle bir milletin reisi cumhuru olmaktan daha güzel ne olabilirki

Rabbim inşallah bize de o makamı nasip eder.

569 trilyon lira bedeli olan eserlerin açılışını yapıyoruz hayırlı olsun

İdam çıkışı

Erdoğan meydandan gelen idam sloganları üzerine çok açık bir şiekilde şu sözleri sarfetti.

İlk etapta 16 Nisan'da evet oylarını halletmek sonra parlemantodan geçecek sonra bana geldiğinde bana onaylarım. Bunu onaylamak boynumuzun borcudur. Şehitlerimize bunun hesabını veremem.

Bir katili affedemeyiz. Katili ancak onun yakınları affeder devlet affedemez.

bir katili affetmek devletin yetkisinde değildir. Onu ancak onun varisleri affeder. Devlet kendisine karşı işlenen suçları affeder. AB, Hans, George ne diyor? bunlar beni ilgilendirmiyor. Ahmet, Ayşe, Mehmet, Fatma ne diyor? Allah ne diyor beni bu ilgilendirir.

16 Nisan'a başka anlamlar yüklemeye çalışanlar kafanızı bulandırmasın

Tarihi bir kararın arefesindeyiz. Aslında kökleri oldukça eskiye dayanan ancak Cumhuriyet döneminde de hiç bitmeyen yönetim sistemi arayışımız sonucunda yeni bir döneme gidiyoruz. Millet onayına dayalı Cumhurbaşkanlığı Sistemine geçiyoruz. Artık hükümeti doğrudan millet kuracak. Milli iradenin tecellisi üzerinde kara bulut gibi dolaşan vesayet güçlerinin devri inşallah tamamen kapanıyor. Birilerinin 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına bambaşka anlamlar yüklemeye çalışması kafanızı karıştırmasın. Dünya değişti,Türkiye değişti, o zaman doğan çocuklar delikanlı oldu, şimdi oy kullanacaklar. Ama bunlar yerlerinden bir milim kımıldamadılar. Parlamento genç, dinamik, üreten bir parlamento olacak. Bunu biz getiriyoruz. Sağolsun MHP'li kardeşlerimizle elele vererek bu süreci başlatıyoruz.

O kabus günleri unutmadınız değil mi?

Biz geldiğimizde iktidara 30 yaşında seçilme hakkı vardı. Seçme 18, seçilme 30. Dedik ki, seçilmeyi 25'e indirdik. Seçilme yaşı her yerde 18, bizde niye olmasın? Genç, dinamik, üretken bir parlamento olacak. Şimdi son günlerde ne diyorlar, 'Eski Türkiye bugünden daha iyiydi' diyorlar. Onların döneminde 25 günlük hükümetler kuruldu bu ülkede. Biz gelene kadar ki hükümetlerin ömrü ortalama 16 ay. Kardeşlerim işte o Türkiye bizi bitirmiştir. Siyasi çekişmelerin, ekonomik krizlerin anamızı ağlattığı o kabus günleri unutmadınız değil mi? Dedelerinin nüfus kağıtlarını alıp baksınlar! O Türkiye tek parti döneminin Türkiyesidir. CHP il başkanlarının valilik yaptığını bilir misiniz? Şimdi böyle bir şey olsa kıyamet kopar değil mi? Bu ülkeyi bunlar ileriye götüremediler, geri götürdüler. Bunlar o Türkiye'nin özlemiyle yanıp tutuşuyorlar.

Onlar sisteme değil millete karşı

Şimdi Meclis'te varlığı pamuk ipliğine bağlı zayıf bir hükümet olsun istiyorlar. Bu puslu havayı kendilerine ikbal devşirmek için kullanmak istiyorlar. Biz 14 yıldır Türkiye'yi alacakaranlık kuşağından uzak tutmak için mücadele ettik. Birilerinin aklının fikrinin eski Türkiye'de kalmasını engelleyemedik. 16 Nisan birilerinin umutlarını kapatıyor. O yüzden böyle hırsla, gözü dönmüş şekilde saldırıyorlar. Yeni Anayasa değişikliğiyle getirilen Cumhurbaşkanlığı sistemi tüm gücü milletimize teslim edince feverana başladılar. Biliyorlar ki bu millette karşılıkları yok.

Bunların itirazı sisteme değil, millete. Bunlar Tayyip Erdoğan'a karşı değil millete karşı. Ya ben kimim? Ben bir faniyim. Benim 16 Nisan'a çıkacağıma elimde bir belge var mı? Yok. Biz faniyiz ama sistem bu noktada kalıcı. Dolayısıyla biz fani olanı değil baki olanı konuşuyoruz. Bu sistemi şahsım için isteyecek, bunca mücadeleyi nefsim için verecek kadar halim yok, karaktersiz değilim."

Bu sistem şahsımın projesidir

"Cumhurbaşkanlığı sistemi, şahsımın projesidir. Belediye başkanlığımdan bu yana savunduğum, ısrar ettiğim bir reformdur. Diğer hizmetler gibi ülkemize ve milletimize faydalı olacağına, yarar getireceğine inandığım için bu sistemin mücadelesini verdim, veriyorum."

Ülkemizin geleceği kişilerin tercihlerine kalmasın diye bu işi bu sisteme bağlıyoruz.

Ömürlerinde bu ülke için bir şey yapmamış olanlar Türkiye'nin de bu sistemin de kıymetini bilmezler.

"Bundan sonra milletimiz Türkiye'nin yönetimini sadece ülkesi için, kendisinin ve evlatlarının geleceği için projesi, programı, hazırlığı olana, hizmet için aşkı, sevdası, niyeti olana teslim edecektir. Meclisteki zayıf dengelere, vesayet güçlerine dayanarak ülkenin ve milletin başına musallat olanlar bu sistemde kendilerine yer bulamayacaklar."

Tek millet, için tek bayrak için, tek vatan için evet

Cumhurbaşkanlığı sistemi bir mucize değildir. Değdiği her yeri birden düzeltecek bir sihirli değnek de değildir.

"Yürütme ile yasama arasındaki sınırları iyice netleştirerek herkesin kendi işine odaklanmasına imkan sağlıyoruz. Yani cumhurbaşkanı ülkeyi yönetecek, Meclis kanunları çıkartacak, yargı hukukun işlemesini sağlayacak. Bu sistemde hiçbir güç diğerinin üzerinde tasallut oluşturamayacağı için eski Türkiye'de sık sık şahit olduğumuz kavgaları, çekişmeleri, yetki aşımlarını inşallah artık yaşamayacağız."

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑