GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan termik santral açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, veto hakkını kullandığı termik santral düzenlemesine ilişkin açıklama yaptı

3 Aralık 2019 Saat: 09:54
Cumhurbaşkanı Erdoğandan termik santral açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan termik santral açıklaması

NATO Liderler Toplantısı vesilesiyle Londra’ya giden Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan Esenboğa Havalimanı'nda gündeme dair önemli açıklamalarda bulunuyor. 

Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şu şekilde:

Günümüzün tehdit önceliklerine göre NATO'nun kendini güncellemesi artık kaçınılmazdır.

Terör örgütlerine karşı ilkeli ve kararlı duruş sağlanmasını temin edecek bir değişimi tüm üye ülkelerle gerçekleştirmek mecburiyetindeyiz.

Üye ülkelerin alternatif aramak yerine NATO'yu ortak tehditler karşısında daha güçlü kılacak çalışmalar içinde olmalarını bekliyoruz.

DEAŞ ile Suriye'de göğüs göğüse mücadele eden ve örgütü bozguna uğratan tek ülkeyiz.

Bazı çevreler art niyetli bir şekilde ülkemizin NATO'ya mensubiyetini gölgelemeye çalışsalar da bizim yerimiz ve duruşumuz bellidir.

(Termik santrallerle ilgili filtre düzenlemesine Cumhurbaşkanı vetosu) Her şeyden önce bu erteleme ilk defa önümüze gelmiyor. Daha önce de bu talep geldi ve ertelemeler yapıldı. Ne yazık ki, yüklenici firmalar maalesef buralardaki filtre çalışmalarını gerçekleştirmediler. Yeniden bir süre uzatımı talebinde bulunuyorlar. Siz bu karara uymazsanız, çok daha fazla para kazanacaksınız diye halkımızın zehirlenmesine fırsat veremeyiz. Bu yıl sonu itibarıyla süre doluyor. Yıl sonuna kadar kendileri ne gibi adımlar atarlar bilemem ama biz 2020 sonuna kadar bu işe fırsat verelim, böyle bir şeyi kabul etmem mümkün değildi. Bir tarafta halkım var, bir tarafta buradaki sermaye var. Kusura bakmasınlar biz bu adımı attık. Büyük ihtimalle yeniden bir ihaleye gider.

(Libya ile mutabakat) Yunanistan adımlarını atabilir, bizim de adım atma hakımız saklıdır. Adımlarımızı atarız, gereğini de anında yaparız."

(Bakan Soylu'nun Adil Öksüz açıklaması) Bakanımızın buradaki ifadesi, bu haddini bilmez, kendini bilmez malum kişi bu ülkeden kaçmıştır. Sürekli olarak gittiği ülkelerin yönetimleri tarafından da bunlar koruma altında. Belçika'ya kaçıyor, oradan Almanya'ya geçiyor vs. Şu anda ona benzer yüzlerce FETÖ'cü terörist buralarda yaşıyor. Buraların yönetimleri FETÖ'cü teröristleri bize bugüne kadar teslim etmedi. Edenler de var. Onların da açıklamasını yapıyoruz. Burada İçişleri Bakanlığımız yapılacak operasyonla karga tulumba alır gelir mi, o da ayrı konu. Onu zaman içinde görürüz.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑