GÜNCEL

Cumhuriyet tarihinin 4. kadın valisi Yalova'ya atandı..

Resmi Gazete’de yayımlanan valiler kararnamesinde en dikkat çeken isim Cumhuriyet tarihinin 4. kadın valisi olan Yalova Valisi Tuğba Yılmaz oldu...

1 Haziran 2016 Saat: 10:32
Cumhuriyet tarihinin 4. kadın valisi Yalova'ya atandı..
Cumhuriyet tarihinin 4. kadın valisi Yalova'ya atandı..

İçişleri Bakanlığı Valiler Kararnamesi'ni Resmi Gazete'de yayımladı. Buna göre; 22 vali merkeze alındı, 26 ilin valisi kendi içinde yer değiştirdi, 24 ile yeni vali atandı. Akyurt Kaymakamı iken Yalova Valiliğine atanan Tuğba Yılmaz, Türkiye Cumhuriyeti'nin 4. kadın valisi oldu.

TUĞBA YILMAZ KİMDİR?
Türkiye'nin 4. kadın valisi olan Tuğba Yılmaz, 1999 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yılmaz, 2000 yılında İçişleri Bakanlığı'nın açtığı Kaymakam Adaylığı Sınavı'nı kazanarak Kırşehir Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Kaymakam Adaylığı süresince Çiçekdağ Kaymakam Refikliği, Çorum Ortaköy, Çankırı Bayramören ile Eldivan ilçelerinde Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulunan Yılmaz, 6 ay süreyle İngiltere'de bulunan Nottingham Üniversitesi'nde dil eğitimi aldı.

AKSARAY'A KAYMAKAM OLARAK ATANDI
Yılmaz, Kaymakam Adaylığı sürecini "Üstün Başarılı" olarak tamamlayarak Aksaray'ın Gülağaç ilçesine Kaymakam olarak atandı. Yılmaz, daha sonra sırasıyla Sivas Altınyayla ve Eskişehir Günyüzü ilçelerinde Kaymakamlık görevlerinde bulundu. 2006 yılında TODAİE'de Kamu Yönetimi alanında Yüksek Lisans yaptı. Üç yıl Iğdır Vali Yardımcılığı görevinde bulunduktan sonra Nevşehir'in Ürgüp ilçesine Kaymakam olarak atandı.

YILIN KAYMAKAMI SEÇİLDİ
Ürgüp Kaymakamı olarak yaptığı başarılı çalışmalar neticesinde 2014 yılında Türk İdareciler Derneği tarafından "Yılın Kaymakamı" seçilen Yılmaz'ın Yılın Kaymakamı seçilmesinde; kadınların sosyal ve ekonomik yaşama katılmasına yönelik projeler ile ilçedeki tüm çocukların hayallerini gerçeğe dönüştürmesine dair özgün proje, 300 kişinin iş sahibi olmasına katkıda bulunarak istihdama verdiği destek, kamu yatırımlarına 4 milyon TL'nin üzerinde hayırsever katkısını sağlamak, vatandaşın hizmetlere hızlı erişiminin sağlanmasına yönelik çalışmalar, eğitim projeleri ve halkın sorunlarının çözümü yönünde vermiş olduğu destek etkili oldu. Ürgüp Kaymakamıyken İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Şube Müdürlüğü'ne atanan Yılmaz, 2015/398 sayılı Müşterek Kararnameyle Akyurt Kaymakamlığı'na atanarak 24 Temmuz 2015 tarihinden itibaren Akyurt Kaymakamlığı yapmaktaydı.

7 KAYMAKAM, VALİ OLARAK ATANDI
Yalova Valiliğine atanan Tuğba Yılmaz'ın yanı sıra, yine Ankara'nın merkez ilçesi olan Keçiören'de Kaymakam olan Nusret Dirim de vali olarak atandı. Dirim, Bartın Valisi olarak atanırken, kaymakamlıktan valiliğe atanan diğer isimlerin listesi ise şöyle oldu: Şişli Kaymakamı Salih Işık Amasya Valiliği'ne, Sultanbeyli Kaymakamı İbrahim Özefe Ardahan Valiliği'ne, Sorgun Kaymakamı Ali Arslantaş Erzincan Valiliği'ne, Derince Kaymakamı Mesut Yıldırım Kastamonu Valiliği'ne ve Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu Niğde Valiliği'ne atandı. Yayımlanan kararnameye göre; 4 daire başkanı, 4 başmüfettiş, 3 müşavir, 2 genel müdür ve 2 genel müdür yardımcısı da vali olarak çeşitli illere atandı.

..

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑