TATİL

Daire parasına karantina

18 günlük kapanma kararını fırsata çevirmek isteyen bazı oteller, kampanya yarışına girdi. Alınan kararları yok sayan bu işletmeler ‘18 gün kal 15 gün öde’ veya ‘tatilini yap sonra öde’ gibi çeşitli kampanyalar düzenliyor. Alınan kararlarla vatandaşl

29 Nisan 2021 Saat: 09:38
Daire parasına karantina
Daire parasına karantina

Türkiye koronavirüse yönelik aldığı tedbirler ile dünyadan takdir toplarken, turizm sektörü bu yasakları delmek adına birbirinden farklı kampanyalar düzenliyor. 18 günlük kapanma kararı üzerine harekete geçen bazı oteller, müşterilerine ’18 gün kal 15 gün öde’, ‘tatilini yap sonra öde’ gibi çeşitli kampanyalarla koronaya davetiye çıkarıyor. Bakanlığın aldığı kapanma kararı, konaklama tesislerini de kapsıyor. Ancak durumu fırsata çevirmek isteyen oteller, müşterilerine mesaj veya mail yoluyla ulaşarak, bayram tatilini de içine alan turlar teklif ediyor. Müşterilere yapılan tekliflerde, otele giriş tarihi olarak 29 Nisan saat 19.00 mecburi tutuluyor.

‘DİKKATLİ TATİL YAPIN’ DEDİLER
Telefon ile müşteri gibi ulaştığımız ve Antalya’da faaliyet gösteren bir otel görevlisi, içeride sosyal mesafe kurallarına uyulduğunu iddia etti. Aynı kişi havuz ve deniz kullanımının serbest olduğunu belirtirken, yalnızca açık büfe kuyruğunda daha dikkatli olunmasını tavsiye etti. Turistlerin daha rahat davrandığını ifade eden otel görevlisi “yabancılarla çok samimi olmamaya çalışın” uyarısında da bulundu.

DOLULUK ORANLARI YÜKSEK
Ulaştığımız bir başka otel ise doluluk oranlarının yüksek olduğunu söyledi. Bodrum’da hizmet veren otelin, ağırlıklı olarak yabancı turistlere yönelik çalıştığını söyleyen telefondaki kişi “Yerli turist de var. İşletme olarak Ramazan Bayramı’nda rezervasyon yaptıran müşterilerimize ulaşarak kampanyalarımızı duyurduk. Ya ileri tarihe alacaklardı ya da 18 günlük tatil yapacaklardı. Bu durumda birçok yerli turist kampanyamıza olumlu cevap verdi” açıklamasını yaptı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑