DÜNYA

Darbeci Sisi, Yunanlar ve Rumlar el ele! Türkiye'yi kınadılar!.

7. Yunan-Rum-Mısır buluşması çerçevesinde Mısır’ın başkenti Kahire’de darbeci Sisi ile buluşan Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis, Türkiye’nin Eğe’deki faaliyetlerini kınadı..

9 Ekim 2019 Saat: 10:05
Darbeci Sisi, Yunanlar ve Rumlar el ele! Türkiyeyi kınadılar!.
Darbeci Sisi, Yunanlar ve Rumlar el ele! Türkiye'yi kınadılar!.

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki doğal zenginliklerinden dışlanmasını hedefleyen zirvede enerjinin yanı sıra, güvenlik konuları ve Suriye'deki son gelişmeler ele alındı. Üçlü zirvede Türkiye'nin Kıbrıs'ın batısındaki sondaj faaliyetleri kınandı ve bu faaliyetlerin derhal durdurulması çağrısı yapıldı. Ayrıca Türkiye'nin Ege'deki faaliyetleri de kınandı.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Miçotakis, "Türkiye'nin Kıbrıs'ın (Rum Kesimi) Ekonomik Münhasır Bölgesi'ndeki (EMB) yasadışı faaliyetlerini ve Ege'deki tahrik edici davranışlarını açık bir şekilde kınadık" dedi. Türkiye, Rumların tek taraflı EBM ilanını tanımıyor. Anastasiadis de Türkiye'nin sondaj faaliyetlerinin barışı torpillediğini öne sürdü.

Öte yandan Türkiye'nin sondaj faaliyetleri, Yunanistan'ın girişimi ile AB Zirvesi gündemine dahil edildi. Yunan Başbakan Miçotakis, bugün Atina'da AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ile bu konuyu ele alacaklarını söyledi. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi de, Kıbrıs Rum Kesimi'nin talebi üzerine bugün KKTC'nin kapalı Maraş kentini açma planını görüşecek.

.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑