DÜNYA

Darbeciler infaza başladı

Sudan’da yönetimi ele geçiren darbeciler, Mısır ve Arap ülkeleri ile görüştükten sonra ülkedeki İslâmî Harekete yönelik tasfiyeye başladı. Ortadoğu Uzmanı Necip Fazıl Aksoy, şimdiye kadar 200’e yakın kişinin öldürüldüğünü açıkladı.

13 Haziran 2019 Saat: 09:39
Darbeciler infaza başladı
Darbeciler infaza başladı

Sudan’ı 30 yıldır yöneten Ömer el-Beşir’in askeri darbe ile devrilmesiyle darbe karşıtı halk günlerdir sokaklarda. Sivil bir yönetime geçene kadar Askeri Geçiş Konseyi adı altında yönetilen ülkede, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri darbeci generallere destek verdi. Mısır’da darbeci Sisi’yi ziyaret eden Askeri Geçiş Konseyi temsilcileri, Sudan’da İslâmî Hareket’e bağlı Ulusal Kongre Partisi’ne yönelik tasfiyeye başladı.

Bilanço artıyor

Halkın büyük çoğunluğunun İslâmî Hareket’in yanında yer aldığını söyleyen Ortadoğu Uzmanı Necip Fazıl Aksoy, bu tasfiye hareketlerine karşı halkın sivil itaatsizlik kararı aldığını belirtti. Aksoy, darbecilerin yönetimi sivillere devretmekten giderek uzaklaştığını kaydederek geçtiğimiz günlerde Hartum’daki eylemlerde halka silah sıkıldığını hatırlattı. Darbecilerin şimdiye kadar 200’e yakın kişiyi öldürdüğünü söyleyen Aksoy, bilançonun her geçen gün arttığına dikkat çekti.

Sisi destek veriyor

Darbecilerin yönetimi halka bırakma gibi bir düşüncesinin olmadığını dile getiren Aksoy, “Mısır ve çeşitli Arap ülkeleri ile görüşmeler yapan Konsey, sonrasında İslâmî Hareket’e yönelik girişimlerde bulunmaya başladı. Birçok kişiyi gözaltına alan darbeciler, halkın sivil itaatsizlik kararı sonrası infazlara başladılar. Ülkede internet bağlantısını kontrollü bir şekilde kapatıyorlar” dedi.

Tasfiye başladı

Sudan’da İslâmî Hareket grubunun ülkede çoğunluğu oluşturduğuna dikkat çeken Aksoy, darbecilerin Sisi ile görüşmesinden sonra İslâmî Hareketi’nin tasfiye edilmeye başlandığını kaydetti. Halkın büyük çoğunluğunun İslâmî yaşamın devamından yana olduğunu ifade eden Aksoy, darbecilerin halkın çağrılarına kurşunla cevap verdiğini ifade etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑