SİYASET

Davutoğlu basın toplantısında konuşuyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, MYK toplantısının ardından basın toplantısında konuşmasını yapıyor

5 Mayıs 2016 Saat: 14:29
Davutoğlu basın toplantısında konuşuyor
Davutoğlu basın toplantısında konuşuyor

AKP’de tarihi MYK toplantısı sona erdi, Başbakan Davutoğlu, Erdoğan'la görüşmesinin ardından ilk kez açıklama yapıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dünkü görüşmesinin ardından flaş gelişmeler yaşandı.  AK Parti, olağanüstü kongreye gidiyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında 1 saati aşkın rötarlı olarak saat 12.14'te başlayan MYK, 12.50'de sona erdi. Kulislerden gelen bilgilere göre, kongre tarihi 22 Mayıs olarak belirlendi.

Başbakan Davutoğlu'nun, MYK'nın ardından, dünkü gelişmelerden sonra ilk kez basının karşısına geçti. Toplantının yapılacağı salona, yoğunluk nedeniyle dışarıdan sandalye getirildiği belirtildi.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

"Aziz milletim,  Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ve  AK Parti Genel Başkanı olarak hepinizi selamlıyorum. Son 25 yıldır en köklü dönüşümlerin geçtiği bir süreçteyiz. Bu 25 yıllık tarihte bir akademisyen bir danışman, bir bakan, bir başbakan olarak hizmet vermiş olmak benim için büyük bir gurur vesilesi olmuştur. Bu görevi, kurucu liderimiz sayın  Recep Tayyip Erdoğan'dan emanet almıştım. Karizmatik bir liderin ardından görevi devraldım. Bana verilen hususlardan hiçbir şekilde ayrılmadığımı düşünüyorum. Canla başla çalıştım. Buna şahit de aziz milletimizdir.

Şimdi bugün geldiğimiz bu noktada, gelecek perspektifimizi paylamak gereği ihtiyacındayım. Bu yaklaşık 20 aylık süreç 3 döneme ayrılabilir. 1. dönem 62.  Hükümet dönemidir. Bu dönemin en önemli meydan okuması,  AK Parti'nin bütün olarak geleceğe hazırlanmasıdır. Karizmatik liderden sonra bir boşluk oluşur. Benim bu dönemde önceliğim AK Partimizin birliği ve beraberliğinin muhafazası olmuştur. O dönem 3 dönemlik arkadaşlar için farklı kanaatlar söyleniyordu. Benim döneminde tek bir istifa olmamış, partimizin omurgasından da hiçbir şey eksilmemiştir. Bu konuda bana katkıda bulunan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

İkinci hedefim suhuletle seçime götürmekti. Paralel yapı, Suriye meselesi ile ülkeyi seçime götürmem gerekiyordu. 62. Hükümetimiz ülkemizi suhuletle seçime götürdü. Diğer meydan okuma 6-7 Ekim terör olayları. Bu olayların üstesinden gelmek, yaraları sarmak ve tekrarlanmaması için güvenlik planlamaları yapılması. Bu dönemde yapılan yatırımların sürmesi bir başka görevimdi. Hiçbir yatırım geride kalmamış, aksama söz konusu olmamıştır. Ekonomimizin çerçevesi de çizilmiştir.

"TÜRK DEMOKRASİ TARİHİ İÇİN KRİTİK DÖNEM"

İkinci dönemimiz en kritik dönemdi. Türk demokrasi tarihi için kritik bir dönemdi. 7 Haziran-1 Kasım arası. İstikrarlı bir dönem sonrası puslu havayı seven çakallar ortaya çıkmıştı. Partimizde hüzün, ne olacak kaygısı vardı. Geriliyor muyuz kaygısı vardı. Bu binanın balkonunda 'Başınızı dik tutun, bugün  AK Parti'nin yeniden bismillah diyeceği gündür' dedim. 7 Haziranla birlikte muhasebemizi yaptık. 'Biz bu ülkeyi bir saniye bile hükümetsiz bırakmam' demiştim. Kaos bekleyenler çelikleşmiş bir iradeyi karşılarında buldular. Meclis'te çoğunluğu olmayan geçici bir hükümetin en radikal kararları alması gereken dönemdi. PKK, DAEŞ saldırıları kapsamlı bir savaş ilanıyla ülkemizi karşı karşıya bırakmıştı. Madem ki Türkiye'ye savaş ilan edilmiştir, ülkemizin bütün dağları, bütün vadileri, bütün şehitleri terörden temizlenene kadar mücadeleye taviz vermeyeceğiz"

ARKA KAPIDAN GİRDİ

AKP için tarihi olarak görülen MYK toplantısına gecikmeli katılan  Başbakan Davutoğlu, Genel Merkez binasına arka kapıdan girdi. Resmi programa göre saat 11.00'de yapılması beklenen toplantı, Davutoğlu'nun saat 11.50'de Genel Merkez'e gelmesiyle gecikmeli olarak 12.14'te başladı. Kısa sürmesi beklenen toplantı 35 dakikada bitti. Başbakan Davutoğlu, basın toplantısının ardından  Çankaya Köşkü'nde Genelkurmay Başkanı  Hulusi Akar'ı kabul edecek.

Başbakanlık yetkililerinden edinilen bilgiye göre Ahmet Davutoğlu, hazırlıkları sürdürülen Bosna-Hersek ziyaretini gerçekleştirmeyecek.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑