GÜNCEL

Davutoğlu protestosuna gazlı müdahale

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ziyarette bulunduğu Tunceli'de toplanan 300 kişilik grup protesto gösterisi yaptı.

23 Kasım 2014 Saat: 13:55
Davutoğlu protestosuna gazlı müdahale
Davutoğlu protestosuna gazlı müdahale

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün partisinin il kongresine katılıp, sivil toplum örgütleri temsilcileriyle görüşmek ve cemevini ziyaret etmek için Tunceli’ye geldi. Erzincan’dan helikopterle Tunceli’ye gelen Başbakan Davutoğlu, önce valiliği ziyaret etti.

'GEZİ ŞEHİTLERİ ÖLÜMSÜZDÜR'


Başbakan Davutoğlu’nun valilikte bulunduğu sırada kent merkezindeki Cumhuriyet Caddesi ve Sanat Sokak üzerinde toplanan yaklaşık 300 kişi, Davutoğlu aleyhinde sloganlar atmaya başladı. Bir süre ’GeÇEŞİTLİ İLLERDEN 1500 POLİS TAKVİYE

Başbakan Davutoğlu’nun ziyareti nedeniyle çeşitli illerden 1500 polisin de takviye olarak getirildiği, bazı cadde ve sokakların ulaşıma kapatıldığı kentte çok sıkı önlem alan güvenlik güçleri, protestocuların yürüyüşüne izinsiz olduğu gerekçesiyle engel oldu.

GAZ BOMBALARIYLA MÜDAHALE


Protestocuların yürümekte ısrar etmesi üzerine polis gruba gaz bombası ile müdahalede bulundu. Gaz bombalarından öğrencileri etkilenen bir dershane boşaltıldı. Polisin gaz bombası ile dağıttığı göstericiler, bir süre sonra yeniden toplanıp bekleyişini sürdürürken, polis geniş güvenlik önlemleri aldı.

EŞİ SARE DAVUTOĞLU DA EŞLİK EDİYOR


Başbakan Davutoğlu, Erzincan’dan helikopterle geldiği Tunceli’de, 4. Komanda Tugay Komutanlığındaki helikopter pistinden, otobüsle valiliğe geçti. Davutoğlu, valiliğe geçerken yol güzergahında bulunan vatandaşları otobüsten selamladı. Valilik binası önünde, tören mangası tarafından karşılanan Davutoğlu’na, iki anaokulu öğrencisi tarafından da çiçek verildi. Davutoğlu, çocuklarla fotoğraf çektirdi ve ardından tören mangasını selamladı. Başbakan Davutoğlu, daha sonra Vali Osman Kaymak’ı makamında ziyaret ederek çalışmalarıyla ilgili brifing aldı. 

Davutoğlu’na, ziyarette eşi Sare Davutoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu eşlik etti. Bu arada, kent merkezinde bazı cadde ve sokakların, "Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu Hoşgeldiniz" şeklinde yazılı pankartlar ve AK Parti bayraklarıyla donatılması dikkati çekti.zi şehitleri ölümsüzdür’, ’Ali İsmail ölümsüzdür’,’ Dersim’den defol’ sloganları atan göstericiler, Başbakan Davutoğlu’nun cemevinin ardından ziyaret edeceği Tunceli Belediye binası önüne gitmek için yürüyüşe geçti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑