MEDYA

Davutoğlu'ndan Babacan sorusuna cevap

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan, Davutoğlu Ali Babacan'la ilgili soruya cevap verdi.

21 Eylül 2015 Saat: 22:41
Davutoğlu'ndan Babacan sorusuna cevap
Davutoğlu'ndan Babacan sorusuna cevap

Bir televizyon kanalının canlı yayınında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, aday listesinde "sürpriz" olarak nitelenen Ali Babacan'la ilgili soruya cevap verdi. 

3 dönemi dolmuş isimlerin müracaat etmelerinin bile gereksiz olduğunu söylediğini vurgulayan Davutoğlu, "onların müracaat etmelerine gerek yok, biz onları zaten müracat etmişler gibi telaakki ettik" ifadelerini kullandı. 

İşte Davutoğlu'nun o açıklamaları:

3 dönemlik arkadaşların hepsi çok büyük hizmetler vermiş kıymetli arakadaşlarımızdır. Hangisini alırsanız yeni bir başarı hikayesi yazar. Açık söyleyeyim. Ben 3 dönemi dolmuş arkadaşların tekrar müracaat etmesini bile gereksiz bulduğumu söyledim. Onların müracaat etmesine gerek yok, biz onları zaten müracaat etmiş gibi telakki ettik. Mesela Cemil Çiçek müracaat etmemişti. Sayın Bülent Arınç Meclis dışında kalmak istediğini açıkça ifade ettiği için bu tarz bir durum oluştu. Ama Sayın Ali Babacan'ın böyle bir açıklaması olmadı. Zayıf birtakım kaygılarla bu önemli isimleri ekibe katmamak olmazdı. Sayın Babacan bana da yer almayacağını söylemişti, her türlü katkıyı verebileceğini, mutlaka vekil olması gerekmediğini söylemişti. Ama son süreçte Sayın Babacan'a ihtiyacımız olduğunu, çok büyük katkılar verebileceğini kendisine ilettim ve kendisi de teklifimi kabul etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑