GÜNCEL

Davutoğlu'ndan Payitaht yanıtı: Gün gelir kimin ihanet ettiği görülür

Ahmet Davutoğlu, katıldığı iftar programında TRT 1'in popüler dizisi Payitaht Abdülhamit'te yapılan gönderme hakkında konuştu.

11 Mayıs 2019 Saat: 10:21
Davutoğlundan Payitaht yanıtı: Gün gelir kimin ihanet ettiği görülür
Davutoğlu'ndan Payitaht yanıtı: Gün gelir kimin ihanet ettiği görülür

Yeni parti kurma konusundaki çalışmaları hızlandırdığı belirtilen Ahmet Davutoğlu, çok tartışma yaratan Payitaht Abdülhamit dizisinin fragmanıyla verilmek istenen mesajı sert sözler kullanarak yanıtladı.

Ahmet Davutoğlu dizideki göndermeye şunları söyledi:

Beni çok da etkilemedi fakat dünden beri birçok hemşehrimden ve dostumdan aldığım mesajlar sonucu bu konuya açıklık getirmek istiyorum.

Abdülhamid Payitaht dizisiyle ilgili bir fragman dolaşıyor. Fragmanda üstü kapalı olarak, geçmişte hain çevrelerin yaptığı subliminal mesajlar verildiği söyleniliyor. Eski milletvekillerine, eski devlet görevlilerine Sultan Abdülhamid'in ağzından çıkması asla mümkün olmayacak ifadelerle bugünümüzdeki siyasete gönderme yapılıyor. Bunu hiçbir zaman ciddiye almam. Böyle mesajların da devlet ahlakı açısından ve toplumsal ahlak açısından da doğru olmadığına inanan biriyim. Fakat çok fazla mesaj geldi, üzüntüsünü belirten. Bir dostumuzun telefonda ağladığına şahit oldum. Nasıl olur da size dönük böyle mesajlar verilir? Eğer Sultan Abdülhamid'in mirasına sahip çıkacak biri varsa en çok biz sahip çıkarız.

"Mirasımıza nasıl sahip çıktığımızı görmek isteyen Gazze sokaklarına baksın"

Bugün böyle subliminal mesajda bulunanlar eğer bizim mirasa nasıl sahip çıktığımızı görmek istiyorlarsa, Abdülhamid'in yetimi Filistin'deki Gazze sokaklarına gitsinler. Orada her bir Filistinlinin İsrail bombaları üstlerine yağarken sizin Dışişleri Bakanınız, o zaman Dışişleri Bakanıydım ben, eşiyle beraber o bombaların altında bize sarılıyordu diyeceklerini görebilirler.

Bizim Osmanlı mirasına ve Sultan Abdülhamid'in mirasına nasıl sahip çıktığımızı görmek isteyenler, bir hafta önce açılan ve yıkıldığı zaman bu camiyi tekrar inşa etmeyi nasip et bize Rabbim diyerek dualar ettiğim Koca Alaca Camii'ye sorsunlar.

"Günü gelir, kimin mirasa sahip çıktığı, kiminse ihanet ettiği görülür"

Sultan Abdülhamid Han'ın ve bütün ecdadın mirasına sahip çıkmayı Allah bize nasip eylesin. Günü geldiğinde hesap günü defterler açıldığında kimin o mirasa sahip çıktığı görülür, o mirasa kiminse ihanet ettiği görülür.

Payitaht Abdülhamit'te ne oldu?

TRT'nin en çok izlenilen dizisi Payitaht Abdülhamid'in son bölümünde, Abdülhamid'in "Yanımızda ve yöremizde su verdiklerimiz diken olmaya meylederlerse sonunda mutlaka budarız" sözleriydi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑