GÜNCEL

Dehşet gün ağarınca ortaya çıktı

Diyarbakır'daki patlamanın dehşeti gün ağarınca ortaya çıktı. 15 kişi kayıp

13 Mayıs 2016 Saat: 13:28
Dehşet gün ağarınca ortaya çıktı
Dehşet gün ağarınca ortaya çıktı

Diyarbakır'da dün gece yaşanan patlamanın şiddeti ile 5 metre derinliğinde 30 metre genişliğinde çukur oluştu. Köylüler hala çevrede insan uzuvları topluyor. 4 kişi öldü, 15 kişi kayıp. Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nin kırsal kesiminde bulunun  Sarıkamış Köyü Dürümlü Mezrası'nda patlayan aracın yarattığı tahribat, gün ağarınca daha net ortaya çıktı. Patlamanın şiddeti ile olay yerinde 5 metre derinliğinde 30 metre genişliğinde bir çukur oluşurken, köylüler halen çevrede insan uzuvları ve araç parçalarını topluyor. Köylüler, patlamanın şiddetinin çok büyük olduğunu belirterek, "Kıyamet oldu zannettik. Çoğu akrabamız. 15 köylü ise kayıp" dedi. Ölen 4 kişiden 3'ünün köylü olduğu tespit edildi. Diğer kişinin kimlik tespit çalışmasının sürdüğü bildirildi

YAŞANAN DEHŞET GÜN AĞARINCA ORTAYA ÇIKTI

Sur ilçesi Sarıkamış köyü Dürümlü mezrasında dün gece saat 22.30 sıralarında bomba yüklü kamyonun patlaması sonucu yaşanan tahribat ve dehşetin ayrıntıları, gün ağarınca ortaya çıktı. Patlamanın şiddeti ile mezraya 150 metre uzaklıktaki bölgede 5 metre derinliğinde ve 30 metre genişliğinde dev bir çukur oluşurken, çevredeki bazı evlerin de hasar gördüğü ve camların kırıldığı, duvarlarının yıkıldığı görüldü.

KÖYLÜLER JANDARMAYA BAŞVURDU

Köylüler, sabah saatlerinden itibaren patlamanın gerçekleştiği nokta ve çevresinde bazı vücut uzuvlarını toplayıp yetkililere teslim ederken, bazı yakınlarından da haber alamadıklarını ve bunların sayılarının yaklaşık 15 olduğunu Jandarmaya bildirdi. Resmi kaynaklara göre, şimdiye kadar vücut bütünlüğü bozulmamış 4 ceset bulunurken, olayda 23 kişinin de yaralandığı belirtildi.

KÖYE DÜN GECEDEN BERİ ELEKTRİK VERİLEMİYOR

Köydeki incelemeler ve çalışmalar sürerken, köyde dün geceden beri elektrik enerjisi verilemiyor. Köylülerin iddiasına göre, bomba yüklü kamyon patlamanın gerçekleştiği Dürümlü mezrasına gitmeden önce Danışlı Köyü'nde bir kaç kez dolaşınca, köylülerin dikkatini çekti. Köylüler durdurdukları kamyondaki kişiyle tartışınca, araçta bulunan kişi yolunu kaybettiğini söyledi. Buna ikna olmayan köylülerin ısrarı üzerine kamyondaki kişinin köylülere silah çekerek tehdit ettiği iddia edildi. Daha sonra köylülerin söz konusu kamyonu takibe aldıkları, bu sırada silah sesleri geldiği ve ardından Dürümlü mezrasına 150 metre kalarak büyük bir patlamanın olduğu belirtildi.

DİYARBAKIR VALİLİĞİ'NDEN PATLAMA AÇIKLAMASI

Diyarbakır Valiliği tarafından patlamayla ilgili yapılan yazılı açıklamada, olayda 4 kişinin öldüğü, 23 kişinin ise yaralandığı belirtildi. Valilik tarafından yapılan açıklama şöyle: "İlimiz Merkez Sur İlçesi Dürümlü Mezrası'nda 12 Mayıs 2016 Perşembe günü saat 22.30 sıralarında şiddetli bir patlama olayı meydana gelmiştir. Bölücü terör örgütü mensuplarınca hazırlanmış bomba yüklü damperli bir kamyonun Tanışık Mahallesi'nden geçmesi esnasında, kamyonu kullanan ve bölücü terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen şahıslarla köylüler arasında yaşanan tartışması sonucu kamyonun köylüler tarafından takip edildiği, Dürümlü mezrası mevkiine gelen kamyondaki örgüt mensuplarının patlayıcı yüklü damperli kamyonu infilak ettirdiği değerlendirilmektedir. Meydana gelen patlama sonucunda kamyonu takip eden araçlarda bulunan köylülerden 4 kişi yaşamını kaybetmiş 23 kişi de yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlar ildeki hastanelere kaldırılmış ve tedavilerine başlanmıştır. Yaşamını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Kayıp olduğu iddia edilen köylü vatandaşlarla ilgili olarak da gerekli tahkikata başlanmıştır. Olay yerinde yapılan ilk incelemede, patlayıcı yüklü kamyonun Bingöl ili Genç İlçesi Döşekkaya Köyü bölgesinde yol çalışması yapan bir firmaya ait olduğu ve 9 Mayıs 2016 tarihinde gasp edildiği tespit edilmiştir. Yaşanan patlama olayıyla ilgili çok yönlü olarak soruşturma başlatılmıştır"

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑