SİYASET

Demirtaş'tan flaş karar

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Yeniden, herhangi bir kurumun, herhangi bir partinin eş başkanı olmak gibi bir düşüncem yok. Herhangi bir adaylık da düşünmüyorum" dedi

25 Nisan 2014 Saat: 15:48
Demirtaş'tan flaş karar
Demirtaş'tan flaş karar

Demirtaş, Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Haşim Kılıç'ın bugün yaptığı konuşmayı değerlendirirken, "Bana kalırsa Anayasa Mahkemesi sayın başkanı, bir hukukçu ve bir yüksek yargının başkanı olarak söylemesi gerekenleri söylemiştir. Asıl sıkıntılı söylemler Başbakan'ın Anayasa Mahkemesi Başkanı ve üyelerine karşı kullandığı söylemlerdir" dedi.

BDP'li vekillerin HDP'ye geçeceğini ve kendisinin HDP'de eş başkan olmayacağını belirten Demirtaş, "Yeniden, her hangi bir kurumun her hangi bir partinin eş başkanı olmak gibi bir düşüncem yok. Her hangi bir adaylık da düşünmüyorum" diye konuştu.

Diyarbakır'da bulunan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gazetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtladı. Demirtaş, AYM Başkanı Haşim Kılıç'ın bugün yaptığı konuşmasıyla ilgili soruya şu yanıtı verdi:

Demirtaş, BDP'li vekillerin HDP'ye katılması, HDP'de Eşgenel Başkan olup olmayacağı sorusu üzerine de şöyle konuştu:

"HDP kongresinde HDP Eşbaşkan adayı olmam gibi bir düşüncem yok. BDP Eşbaşkanı olarak şimdilik BDP'yi kongreye götürecek hazırlıkları yürüteceğiz. Daha sonra ben de HDP'ye bir geçiş yapacağım. HDP milletvekili olarak görevimi sürdürmeyi düşünüyorum. Yeniden herhangi bir kurumun, herhangi bir partinin eş başkanı olmak gibi bir düşüncem yok. Herhangi bir adaylık da düşünmüyorum."

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑