SİYASET

Demirtaş'tan, Kaplan'a sert tepki

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplanın, İmralı ile görüşmeler başlamış olabilir açıklamasına BDP Eş Genel Başkanı Selahaddin Demirtaştan yanıt: Arkadaşımız kişisel tahminini kendine saklasa iyi olur

23 Ekim 2012 Saat: 19:15
Demirtaş'tan, Kaplan'a sert tepki
Demirtaş'tan, Kaplan'a sert tepki
BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan'ın, 'İmralı ile görüşmeler başlamış olabilir' açıklamasına ilk yalanlama kendi partisinin grup başkan vekili Pervin Buldan'dan gelmişti. Buldan'ın ardından BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kaplan'a sert tepki göstererek, 'Arkadaşımız kişisel tahminini kendine saklasa iyi olur' açıklamasında bulundu.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve yaklaşık 250 partili ile PKK/KCK'lıların cezevlerinde sürdürdüğü açlık grevine destek vermek için Diyarbakır E Tipi Cezaevi önünde basın açıklaması yaptı. Demirtaş, açıklaması sırasında Hasip Kaplan'ın 'Ben Başbakan'ın bu tavır değişikliği ile İmralı'da görüşmelerin yeniden başladığını tahmin ediyorum' sözlerine sert tepki gösterdi. Kaplan'ın sözlerinin kendi kişisel tahmini olduğunun altını çizen Demirtaş, 'Bazı açıklamalarda İmralı'da görüşmeler başlamış gibisinden, ihtimal var gibisinden açıklamalar kamuoyuna yansıdı. Bazı milletvekillerimiz de bu konuda açıklamalar yaptı. Bunların tamamı kişisel tahminden öte bir şey değil. Doğrusu bu açıklamaları doğru bulmuyorum. Milletvekilimizin yaptığı açıklamayı da doğru bulmuyorum. Kendi kişisel tahmininini kendine saklasa iyi olur. Şu anda ne İmralı'da ne Oslo'da görüşme olduğuna dair en küçük bilgi kırıntısı dahi yoktur. Bunun da bilinmesi lazım' dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑