SPOR

“Deniz Ateş Bitnel'e yaptırım uygulayacağız”

MHK Başkanı Müftüoğlu, G.Saray - Trabzonspor maçına damga vuran hakem Deniz Ateş Bitnel'le ilgili "Hatalar yaptı. Yaptırım uygulayacağız. İstifa etmek aklımdan geçmedi” dedi

22 Şubat 2016 Saat: 18:20
“Deniz Ateş Bitnel'e yaptırım uygulayacağız”
“Deniz Ateş Bitnel'e yaptırım uygulayacağız”

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, Galatasaray - Trabzonspor maçında yaptığı hatalarla tepki çeken hakem Deniz Ateş Bitnel'le ilgili basın toplantısı düzenledi. Müftüoğlu, "Üzüntümüz ile kalmayacağız, sorumluluğumuzun farkındayız. Yaptırımlarımız olacaktır" dedi.

"GEREKEN YAPTIRIMLARI UYGULAYACAĞIZ"

“Hiç lafı dolandırmaya gerek yok Deniz Ateş Bitnel çok kötü bir maç yönetmiştir. Çoğu Trabzonspor aleyhinde olmak üzere hatalı kararlar vermiştir. Deniz Ateş Bitnel'in dünkü performansı bizi üzdü. Trabzonspor camiasının üzüntüsünü paylaşıyoruz. Hakem için gereken yaptırımları uygulayacağız. Ancak Deniz Ateş Bitnel, Trabzonspor'un Osmanlıspor ve Fenerbahçe maçlarını yönetti ve takdir edildi. Bundan sonra hakemlerimiz, sadece Trabzonspor değil tüm maçlarda objektif şekilde maç yönetmeye çalışacaklar.

"SALİH DURSUN'UN KAHRAMAN YAPILMASI DOĞRU DEĞİL"

Salih Dursun'un kahraman yapılmasını doğru bulmuyorum. Görüntü hoş değildi. PFDK gerekli cezaları verir. Ben o görüntüyü gördüğümde Türk hakemliği adına üzüldüm. Tecrübeli hakemleri son haftalarda görüyorsunuz, bundan sonra da görmeye devam edeceksiniz.

"DEMİRÖREN VE YÖNETİM KURULU ARKAMDA"

Demirören ve yönetim kuruluyla istişare ettik. Benim arkamda olduklarını belirttiler. Şu an bir sancı yaşıyoruz. 22 yıl hakemlik yaptım ve 8 aydır bu görevdeyim. Hakem hataları her dönem oluyor. Bazı hatalarımızı da kabul ettik. Bir maçta hata olunca tüm maçlarda böyleymiş gibi bir algı oluşuyor. Diğer liglerde de hatalar oluyor. Dün Leverkusen - Dortmund maçında yapılan hataları da gördük. Ben genel olarak hakemleri başarılı buluyorum.

"BİZ HAKEMLERE CEZA VERMİYORUZ, ONLARI DİNLENDİRİYORUZ"

Biz başarısız bir şekilde maç yöneten hakemlere ceza vermiyoruz, onları dinlendiriyoruz. Deniz Ateş Bitnel, bir değerlendirme toplantısından sonra evine gitmiştir.

"FIFA KOKARTININ AĞIRLIĞI DENİZ ATEŞ BİTNEL'İ ETKİLEMİŞ OLABİLİR"

FIFA kokartının ağırlığı ve kendi üstüne biçtiği rol Deniz Ateş Bitnel'i etkilemiş olabilir. Deniz Ateş Bitnel'in gözlemci notu bu senenin en düşük notu. 7'nin altında.

"İSTİFA AKLIMDAN GEÇMEDİ"

İstifa hiç aklımdan geçmedi. Sadece önümüzdeki maçlara konsantre oldum. Bu maçı çok iyi analiz etmeliyiz. Buradan çok net bir şey söyleyeyim. Bahis konusunda elinde belgesi olan varsa, getirsin. Bütün işlemleri yaparız."

"BİTNEL HERKESTEN DAHA ÜZGÜN"

Ben de bu işi yaptım, iyi bilirim. Şu an Deniz Ateş Bitnel, inanın herkesten çok çok daha üzgün... Hatalar olacak, sonuca etki edecek hatalar olmaması için elimizden geleni yapacağız. Hakemleri, Çarşamba-Perşembe toplayacağız. Biz de çalışıyoruz. Her gün bir aktivite var bizde. Biz atamada hata yapmadık ama maçta hakem hataları oldu. Bu konuda da elimizden bir şey gelmez. Atamaları ben yapıyorum. 'Serdar Çakır atamalarda etkili oluyor' diye kim söylüyor bilmiyorum. Böyle bir şey yok. Deniz Ateş Bitnel'in nerede çalıştığı konusunda ise bilgim yok.

"YABANCI HAKEM KONUSUNA OLUMSUZ BAKIYORUM"

Dün akşama özgü değil ama ilave hakemlerin sayısız katkıları var maç içinde. Yabancı hakemlere her zaman olumsuz baktım. Bundan sonra da böyle bakacağım. Hakemlerimizi maç içinde maçtan önce maçtan sonra telefonları kapalıdır. Kimseyle konuşmazlar. Bu iddiayı ortaya atanlar bunları ispatlamak durumundadır. Biz hakemlerimize verdiğimiz talimatları sonuna kadar takip ediyoruz. Bu kadar baskının olduğu yerde hatalar yapıyorlar. Çok net kimseyle konuşmuyorlar. Böyle iddiası olanlar da ispatlamak zorundadırlar "

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑