YAŞAM

Denizde mahsur kaldılar

Bursa’da serinlemek için açıldıkları denizde, teknelerinin arıza yapması nedeniyle mahsur kalan 2 kişinin imdadına, NAK arama kurtarma ekipleri yetişti.

6 Ağustos 2012 Saat: 11:22
Denizde mahsur kaldılar
Denizde mahsur kaldılar

Sabahın erken saatlerinde Güzelyalı sahilinden denize açılan iki ayrı teknenin motoru, bilinmeyen bir sebepten dolayı arıza yaptı. Bir süre teknedeki arızayı çözemeye çalışan vatandaşlar, arızayı tespit edemeyince deniz ortasında mahsur kaldı.

Denizde motoru arıza yapan bir teknenin İDO iskelesine çarptığı ihbarını alan NAK Arama Kurtarma ekipleri, botlarla İDO iskelesine geldi. Teknenin iskele altına sıkışma ihtimali olduğunu gören ekipler, teknede mahsur kalan bir kişiyi kendi botlarına alarak iskeleye çıkardı. Motoru arızalanan tekne ise NAK’ın botuyla sahile çekildi.

Deniz ortasında bir vatandaşın teknesiyle birlikte mahsur kaldığı ihbarını alan NAK Arama Kurtarma ekibinden Emre Özgen, İDO iskelesinden ayrılarak mahsur kalan vatandaşı kurtarmak için seferber oldu. Motoru arızalanan teknede mahur kalan iki kişi, kendilerine uzatılan ip yardımıyla bota bindirildi. Mahsur kalanlar sahile getirildikten sonra sağlık kontrolünden geçti.
Arıza yapan tekne de Güzelyalı Limanı’na çekildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑