KKTC

Denktaş'ın oğlu Serdar Denktaş'tan Erdoğan'ı çok kızdıracak sözler

KKTC'nin efsane lideri Rauf Denktaş'ın oğlu, Demokrat Parti Lefkoşa Milletvekili Serdar Denktaş, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın KKTC verdiği 'müjde' ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

1 Ağustos 2021 Saat: 09:15
Denktaşın oğlu Serdar Denktaştan Erdoğanı çok kızdıracak sözler
Denktaş'ın oğlu Serdar Denktaş'tan Erdoğan'ı çok kızdıracak sözler

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ‘'Maraş, Ortadoğu'nun Las Vegas'ı olduğu günlere geri dönecek. 1974'ten önce Maraş'a yılda 750 bin turist geliyordu.

Dünya yıldızları yeniden kente gelecek, bu defa Türk yönetimi altına. Maraş'ta zorlu ve önemli bir karar aldık, mücadelemiz uzun sürecek ancak sonunda KKTC turizm patlaması yaşayacak” diyor. Ancak muhalefet aynı görüşte değil. KKTC'nin efsane lideri Rauf Denktaş'ın oğlu, Demokrat Parti Lefkoşa Milletvekili Serdar Denktaş'a göre açılım doğru yürütülmüyor. Denktaş, “Doğru yürütülse, uluslararası alanda kınamalar olmaz, içimizde böylesine bölünmezdik” dedi.

"BÜYÜK BİNALARLA BÜYÜK DEVLET OLUNMAZ"

KKTC, Maraş açılımı ile birlikte gündeme gelen, Türkiye tarafından yaptırılacak yeni Cumhurbaşkanlığı binasını da konuşuyor. Bina Lefkoşa'da bulunuyor ve 1983'ten bu yana Cumhurbaşkanlığı sarayı olarak kullanılıyor. 1939'da İngilizler tarafından yapılan bina, Lefkoşa Valisi için mimar Robert Macartney tarafından tasarlandı.

Tartışmalara konu olan KKTC'nin cumhurbaşkanlığı konutu 1939'da İngilizler tarafından inşa edildi. 5 cumhurbaşkanına ev sahipliği yaptı.

1960'ta Kıbrıs Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ardından, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fazıl Küçük tarafından ikametgâh olarak kullanıldı. Daha sonra da 5 cumhurbaşkanının konut ve çalışma ofisi oldu. Demokrat Parti Lefkoşa Milletvekili Serdar Denktaş, KKTC'nin yeni saraylara ve yeni Meclis binasına ihtiyacı olmadığını belirtti. Denktaş şunları kaydetti:

ÖNCELİKLERİMİZİN SON SIRASINDADIR

“Bunlar önceliklerimizin son sırasındadır. Bizim hastaneye, okula yani sağlık ve eğitim tesislerine ihtiyacımız var. Bugünkü Cumhurbaşkanlığı sarayı da gecekondu değil, tarihi bir binadır. Babam dahil bütün cumhurbaşkanları burada görev yaptı. Küçük ama yeterlidir. Görkemli binalara ihtiyacımız yok ve görkemli binalarla büyük devlet olunmaz. Adil ve hukukun üstünlüğünün yaşatıldığı, insanını ön plana çıkaran bir siyasi yönetim sistemi ile büyük devlet olunur.''

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑