GÜNCEL

Deprem felaketinde 10. gün!

6 Şubat Pazartesi sabahı saat 04:17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7; saat 13.24'te Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki deprem, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve

15 Şubat 2023 Saat: 11:39
Deprem felaketinde 10. gün!
Deprem felaketinde 10. gün!

AFAD, 6 Şubat'ta 04.17'de Kahramanmaraş Pazarcık’ta 7.7 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. Aynı gün Elbistan'da da saat 13.24'te 7.6 büyüklüğünde ikinci bir büyük deprem daha meydana geldi. Deprem, 10 ilde birden şiddetli şekilde hissedildi. Depremin hissedildiği illerde kurtarma çalışmaları devam ediyor.

İşte depremin 10. gününde dakika dakika yaşananlar...

11.14 Bakan Soylu: Devletimiz her zamankinden daha teyakkuz halindedir. Gücümüzün yettiği ölçüler içerisinde görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Hep birlikte depremin oluşturduğu yıkımın içinden çıkacağız.

11.15 MSB: Kara Kuvvetlerimize ait helikopterlerle Adıyaman’ın köylerine yardım malzemelerini ulaştırmayı sürdürüyoruz

10.20: 222 saattir enkazda olan 42 yaşındaki Melike İmamoğlu, enkazın altından sağ olarak kurtarıldı.

Deprem felaketinde 10. gün İşte bölgede son durum...

09.40 Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde 4.6 büyüklüğünde artçı gerçekleşti.

07.42 Kahramanmaraş'ta 3.7 büyüklüğünde bir artçı deprem meydana geldi.

SGK tarafından alınan tedbirler tek tek açıklandı! İşte depremden etkilenen 10 ili kapsayan önlemler...
SGK tarafından alınan tedbirler tek tek açıklandı! İşte depremden etkilenen 10 ili kapsayan önlemler...

06.02 Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından deprem bölgesinde çalışmalara katılmak için yardıma gelen yabancı arama kurtarma ekiplerinin ülkelerine dönüşleri devam ediyor. Adıyaman'dan hareket eden Casa tipi askeri kargo uçağı, deprem bölgesinde çalışmalara katılan 38 Litvanya arama kurtarma ekibini İstanbul'a getirdi. Litvanya arama kurtarma ekiplerinin apronda hazır bekleyen otobüslerle İstanbul Havalimanı'na, oradan da Litvanya'ya gideceği öğrenildi.

05.53 Afet bölgesindeki kamu çalışanlarına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Genelgeye göre, idari izinli sayılan kamu çalışanları, görevlerini fiilen yerine getirmiş sayılacak. Çalışanların mali, sosyal hak ve yardımlarıyla diğer özlük hakları saklı tutulacak.

Deprem korkusu uykularınızı kaçırıyorsa dikkat!
.
Deprem korkusu uykularınızı kaçırıyorsa dikkat!

03.55 Depremde yaralanan 30 kişi, Adana'dan hareket eden 222. Filo'ya ait C130 askeri kargo uçağı ile İstanbul'a getirildi. Apronda görevli astsubay uçaktan inen depremzede çocuğa montunu verdi.

Deprem felaketinde 10. gün İşte bölgede son durum...

02.03 Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Ukrayna, Romanya, Bosna Hersek, Pakistan ve Kanada’dan gönderilen 11 TIR insani yardım malzemesi, askeri kargo uçağıyla Kayseri Erkilet Askeri Havalimanı’na gönderildi. Yardım malzemelerinin buradan deprem bölgelerine gönderileceği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan depremzedeler için atılacak yeni adımları açıkladı: Yakınlarını kaybedenler için 100 bin TL yardım
Cumhurbaşkanı Erdoğan depremzedeler için atılacak yeni adımları açıkladı: Yakınlarını kaybedenler için 100 bin TL yardım

00.20 Milli Savunma Bakanlığı sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan yaptığı paylaşımda, "Milletimizin her bir ferdi yardımda yarışır oldu. Ortak amaçtır tebessüm bırakmak yüzlerde, umudu yeniden yeşertmektir yüreklerde. En büyük onur ve görev ise; ulaştırmaktır emanetleri sahiplerine" ifadelerini kullandı.

23.57 Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, deprem bölgesinden Manisa'ya gelen depremzedelerin sayısının 5 bin 459 olduğunu açıkladı.

23.45 212. saatte Adıyaman'da bir mucize yaşandı. Merve Apartmanı'nda 77 yaşındaki Fatma Güngör sağ olarak çıkarıldı.

23.38 Hatay’a gelen Kosovalı arama kurtarma ekibi, depremin 9’uncu gününde 3 yaşındaki çocuğu enkaz altından sağ çıkardı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑