GÜNCEL

Depremzedeler için kışlık çocuk takımları

Gölcük depreminde aynı acıları yaşayan KO-MEK kursiyerleri depremzedeler için seferber oldu ve kendi elleriyle kışlık kıyafetler dikti

12 Şubat 2023 Saat: 12:58
Depremzedeler için kışlık çocuk takımları
Depremzedeler için kışlık çocuk takımları

Yüz yılın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş depremleri sonrasında tüm Türkiye tek yürek olarak yaraları sarmak için seferber oldu. Gölcük depreminde aynı acıları yaşayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK)’nın kursiyerleri KO-MEK’in çağrısına kayıtsız kalmayarak vefa örneği gösterdi ve yardım organizasyonu düzenledi. KO-MEK Vefasını bir kez daha sergileyen kursiyerler, KO-MEK yönetimiyle birlikte kısa sürede organize olarak depremzedeler için yardım kolileri toplarken, bazı kıyafetleri de kendileri dikti.

 

584 KOLİ YARDIM TOPLANDI

KO-MEK kursiyerleri oluşturulan yardım çağrısına temel insani ihtiyaçlardan oluşan; battaniye, kışlık kıyafetler, yağmurluk, hijyen seti, bebek bezi, ısıtıcı, yorgan ve yastıktan olmak üzere toplamda 584 koli toplayarak deprem bölgesine gönderdi. Toplanan yardımların bir kısmı kursiyerlerin kendi imkânları ile alınırken bir kısmı da KO-MEK kurs merkezlerinde oluşturulan dikim merkezlerinde kursiyerler tarafından bizzat dikildi.

 

AFAD İŞBİRLİĞİYLE YARDIMLAR ULAŞTIRILDI

KO-MEK kursiyerleri ve yöneticilerinin özverili çalışmaları sonrasında dikilen kışlık kıyafetler, çocuk kışlık takımları, yorgan ve yastıkların yanı sıra çarşaf takımları yine kursiyerler tarafından özenle ütülenerek paketlendikten sonra kolilere dolduruldu. Kurs merkezlerinde dikimi biten ve kolilenen yardımlar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve AFAD iş birliği ile depremzedelere ulaştırılmak üzere gönderildi.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑