BELEDİYE

Derince’de başarının ödülü yurt dışı gezisi

Başkan Alemdar, Derince’de eğitim dönemi sonunda dereceye giren öğrenci ve okul müdürlerinin yurt dışı seyahati ile ödüllendirileceğini söyledi

26 Eylül 2013 Saat: 14:42
Derince’de başarının ödülü yurt dışı gezisi
Derince’de başarının ödülü yurt dışı gezisi

Eğitim camiasına yönelik yaptığı katkılarla taraflı tarafsız her kesimden takdir gören Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar, ilçede bulunan okulların müdürleri ile bir araya geldi. Derince Kaymakamı Mesut Yıldırım, Derince Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Balcı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Süleyman Büyükşahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Remzi Turan ve ilçede yer alan okul müdürlerinin de eşleriyle birlikte katılım sağladığı toplantıda 4 yıllık süreçte eğitim camiasına yapılan hizmetler konuşularak yapılacak olan çalışmalarla ilgili fikir istişaresinde bulunuldu.

19’ u ilkokul, 22’ si ortaokul, 9’ u lise, 3’ ü anaokulu ve biri özel eğitim okulu olmak üzere toplam 54 okulun eğitim-öğretim döneminin startını verdiği Derince’de gerçekleşen buluşmada görevlerine devam eden ve yeni ataması gerçekleşen okul müdürleri kendilerini tanıtma imkanı buldu. Sahil Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen buluşmada ilk konuşmayı yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Remzi Turan, eğitim camiasına yönelik katkıları nedeniyle Başkan Alemdar’a teşekkür ederek “12 ilçe arasında okullara en fazla yardımcı olan belediye başkanımız Aziz Alemdar ile birlikte çalıştığımız için çok memnunuz” dedi.

Turan’ın ardından söz alan okul müdürleri ise sırasıyla kendi görüş ve düşüncelerini belirterek Başkan Alemdar ve belediye yetkililerine teşekkür ettiler. Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar ise eğitim camiasına dört yıllık süreçte yaklaşık 4 milyon TL’lik bütçe ayırdıklarını belirterek “Derince olarak eğitimde başarılı bir noktaya doğru ilerliyoruz. Yapısal olarak da eksiklerimiz tamamlanıyor. Bu yıl 7 okulumuz elden geçiyor ve yıkılıp yeniden yapılıyor. Milletvekilimiz Sayın Fikri Işık beyle birlikte bu konuda yoğun bir şekilde çalışıyoruz” dedi.

‘Kendine güvenen, girişimci, araştıran ve başarının peşinde koşan öğrenciler yetiştirelim” diyerek sözlerine devam eden Başkan Alemdar, “Derince’den farklı alanlarda başarılı öğrenciler kişilikli öğrenciler yetiştirelim. Sadece üniversite başarısı değil, sanat alanında da Derince’den başarılı öğrenciler çıkmasını arzuluyorum. Uzun soluklu projelerin daha önde olmasını istiyorum.” dedi. Başarıyı her zaman desteklediklerini belirten Başkan Alemdar, okul müdürleri ve öğrencilere de bir müjde vererek “İlçemizde eğitim veren ilkokul, ortaokul ve liselerde başarıyı ödüllendirme kararı aldık. İlçe genelinde dereceye giren 9 öğrencimiz ve bu okulların müdürlerini yurt dışı gezilerine gönderip bunun örnek olmasını amaçlıyoruz. Bunu bir yarış haline getirip ilçedeki eğitim düzeyinin artmasına katkı sağlamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Derince Belediyesi Sahil Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen toplantıda son sözü alan isim olan Derince Kaymakamı Mesut Yıldırım okulların fiziki özelliklerinin iyileştirilmesi noktasında belediyenin her zaman yanlarında olduğunu belirterek “Okul sadece eğitim ve çeşitli sınavlardan ibaret değildir. Çocuklarımızın ayakları üzerinde durabilmesini sağlaması bile tek başına bir ölçüdür. Eğitim camiasını yönlendiren okul müdürlerimize yeni eğitim-öğretim döneminde başarılı çalışmalar diliyorum” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑