GÜNCEL

Derince’de ders zili çaldı

2013-2014 eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle düzenlenen İlköğretim Haftası etkinlikleri, Derince’de bulunan 15.Kolordu İlkokulu’nda gerçekleştirildi

16 Eylül 2013 Saat: 14:25
Derince’de ders zili çaldı
Derince’de ders zili çaldı
Her yıl eğitim ve öğretim döneminin başlamasıyla kutlanan İlköğretim Haftası tüm yurtta olduğu gibi Derince’de de bir dizi etkinlikle kutlandı. Derince’deki İlköğretim Haftası kutlamaları için 15.Kolordu İlkokulu’nda tören düzenlendi. Törene Kaymakam Mesut Yıldırım, Derince Belediye Başkanı Dr. Aziz Alemdar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Remzi Turan, Belediye ve Kaymakamlık daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı. Saygı duruşunun yapılması ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende okulda eğitim gören öğrenciler de hazır bulundu.
Törende ilk konuşmayı yapan okul müdürü Remzi İşçi adına, öğretmen Tuba Güven öğrencilere mesajlar vererek “2. eviniz olan okulumuza hoş geldiniz” dedi. Derince İlçe Milli Eğitim Müdürü Remzi Turan da konuşmasında okulların yeni eğitim-öğretim dönemi öncesinde tamamen yenilendiğine vurgu yaptı. Remzi Turan’ın konuşmasının ardından bu kez kürsüye Derince Kaymakamı Mesut Yıldırım çıktı. Yıldırım, bugünün çok heyecanlı bir gün olduğunu belirterek, bu heyecanın hiç dinmemesi gerektiğini söyledi.
Yavrularımız bizim ülke olarak teminatımız. Onları en iyi şekilde eğitmek yarınlara hazırlamak en temel vazifelerimizden biridir. Bu dönem hazırlıkları olarak İl Özel İdaresi ve Derince Belediyesi kaynaklarıyla 864 bin liranın üzerinde bir harcamayla okullarımızı yavrularımıza ve öğretmenlerimize layık bir şekle getirebilmek için çalıştık. Derince Kaymakamı Mesut Yıldırım, konuşmasının sonunda ise eğitime yönelik katkıları nedeniyle Valilik ve Derince Belediyesi’ne teşekkür etti. Kaymakam Yıldırım’ın konuşmasını tamamlamasının ardından 1. sınıf öğrencisi İpek Nisa Serhatlı günün anlamıyla ilgili bir şiir okudu. Şiirin ardından Tuba Güven yönetimindeki 2D sınıfı öğrencileri müzikli gösteri sundu. Okul öğrencilerinden Ravza Uysal’ın ilköğretim haftası şiiri ve Beyza Akkurt’un öğrenci konuşmasının ardından 3B sınıfı öğrencileri Anadolu Ateşi adlı gösterisi izleyicilerin büyük beğenisini topladı. Program protokolün sembolik olarak okul zilini çalmasıyla sona erdi. Program sonrasında Derince Belediyesi’nin katkılarıyla bu yıl faaliyete giren Fitness Salonunun açılışını protokol üyeleri gerçekleştirdi.  

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑