GÜNCEL

Derince'de Gezi Parkı Olayları

Kocaeli'de Gezi Parkı odaklı gelişmeleri protesto etmek amacıyla toplanarak AK Parti seçim irtibat bürosu ile bir çay ocağının camlarını kıran grup, Derince Emniyet Müdürü Tanrıkulu ile çay ocağındaki 3 kişiyi darbetti Kocaeli Va

17 Haziran 2013 Saat: 09:52
Derince'de Gezi Parkı Olayları
Derince'de Gezi Parkı Olayları
 Kocaeli'de Gezi Parkı odaklı gelişmeleri protesto etmek amacıyla toplanarak

AK Parti seçim irtibat bürosu ile bir çay ocağının camlarını kıran grup,

Derince Emniyet Müdürü Tanrıkulu ile çay ocağındaki 3 kişiyi darbetti

Kocaeli Valisi Topaca: "Vatandaşı sükunete, saygıya, sevgiye kardeşliğe davet ediyoruz"

"İlçe Emniyet Müdürümüz olaya müdahale ederken yaralandı. Şu anda hastanede. 15 gün rapor verilmiş. Ciddi bir sağlık durumu var, darp var

Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olayları protesto etmek amacıyla Derince'de toplanan yaklaşık 250 kişilik grup, AK Parti İlçe seçim irtibat bürosu ve Çınarlı Camisi'nin altındaki çay ocağına taşla saldırdı.

Seçim irtibat bürosunun ve çay ocağının camlarını kıran gruptakiler, tartıştıkları 3 vatandaş ile kendilerini sakinleştirmeye çalışan Derince Emniyet Müdürü Hüseyin Tanrıkulu'nu darbetti.

Taşkınlıklarını devam eden gruptakiler, polis ekiplerinin müdahalesiyle ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirdi.

Kocaeli Valisi Ercan Topaca ile İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, Derince Belediye Başkanı Aziz Yıldırım olay yerine gelerek yaşananlar hakında bilgi aldı.

Konuya ilişkin AA muhabirine açıklama yapan Vali Topaca, Derince'de 250 kişilik bir grubun AK Parti Derince seçim bürosunun camlarını kırdığını anlattı.

Daha sonra grubun seçim bürosuna çok yakın mesafede bulunan caminin altındaki çay ocağının camlarını kırdığını belirten Topaca, "Cami derneğinin lokalindekilerle kısa bir tartışma yaşanıyor. Oranın da camını pencerini indiriyorlar. Küçük çaplı bir kargaşa yaşanıyor. Neticede bir vatandaşımızın kolu kırıldı, 2 vatandaşımız da hafif sıyrıklarla yaralandı. Çok kayda değer bir olay yok, basit bir toplantı ve gösteri yürüyüşü ufak çaplı bir tartışmadan çıkan bir olay" dedi.

"Caminin çay ocağındaki cam pencerelerin yenilenmesi için çalışma başlattık. Sabaha hallolacak" diyen Topaca, şöyle devam etti:

"İlçe Emniyet Müdürümüz olaya müdahale ederken yaralandı. Şu anda hastanede. 15 gün rapor verilmiş. Ciddi bir sağlık durumu var, darp var. 1-2 gün hastanede kalacak gibi görünüyor. 

Orada güvenlik ve iş yerlerine ait kamelarla var. şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattık. Tahmin ediyorum faillerin kısa bir süre içerisinde yakalayacağımızı ve adaletin önüne çıkaracağımızı düşünüyorum."

Son günlerde olayların çok çarpıtıldığına dikkati çeken Topaca, şöyle konuştu:

"Belli ki bunu da çarpıtmak isteyenler var. Toplumuzu provoke etmek isteyenler var. Olay Çınarlı Camisi'nin bulunduğu alanda gerçekleşiyor. Caminin derneğinin işlettiği çay ocağında oluyor. Tahrip olan yer caminin derneğinin lokal olarak kullandığı alandır. O bölgede AK Parti Derince İlçe Başkanlığının seçim bürosu ve bir esnafımızın camları kırılmış. Bu meseleler inanç boyutuyla kaşınmaya çalışıyor. Biz de özellikle bundan kaçınıyoruz. Vatandaşımızı sükunete, saygıya, sevgiye kardeşliğe davet ediyoruz.  Böyle bir şeye izin vermeyiz. Vatandaşlarımızın tahriklere kapılmamasını, herkesin sorumlu davranmasını istiyoruz."

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑