SİYASET

Destici: Kimden alacak, kime verecek?

Mustafa Destici, Üsküdar'daki Büyük Çamlıca Camisi'nde bayram namazını kıldıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

21 Nisan 2023 Saat: 13:41
Destici: Kimden alacak, kime verecek?
Destici: Kimden alacak, kime verecek?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yurt dışından 300 milyar dolar getireceğine ilişkin açıklamasına değinen Destici, şunları kaydetti: "Tabii kaynağı belli değil. Kimden alacak? Kime verecek? Hangi şartlarda alacak? Yüzde kaçla borçlandıracak? Karşılığında ne verilecek? Bunların hepsi muamma. Fıkra gibi yani. Bunları da bir açıklasa biz de öğrensek. Artık bizim o devirleri kapatmamız lazım. Yani dışarıdan böyle yüksek faizlerle ya da işte Türkiye'yi bir takım kararlara mahkum edecek bu tür parasal ilişkiler değil.

Biz kendimiz çalışacağız, kendimiz üreteceğiz, kendimiz kazanacağız. Şimdi orada 300 milyar dolardan bahsediliyor. Onun da aslı astarı yok. Burada çıkan gazın değeri 1 trilyon dolar. Kimseye minnet etmeden kendi gemilerimizle, kendi sahamızda, kendi şirketlerimiz, kendi mühendislerimizle çıkarıp işleteceğiz. Bizim bu işlere yoğunluk vermemiz lazım" dedi.

Destici, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler için ise, "Tabii 14 Mayıs'ta iki sandık gelecek önümüze. Bir sandıkta Cumhurbaşkanlığı seçimi gerçekleştirilecek. Bizim Cumhur İttifakı partilerimizin ortak adayı mevcut Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan. İnanıyorum ki benim sahada da gördüğüm budur. Sayın Cumhurbaşkanımız yüzde 51-53 arası bir oyla ilk turda seçimi kazanacaktır. Hem saha sonuçları, hem sahada gördüğümüz bunu gösteriyor" değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑