KKTC

DEVLET BAĞLIKÖY’DE BULUŞTU

KKTC-Bağlıköy Eko Turizm Gönüllüleri Derneği’nin düzenlediği “Bağlıköy 2. Geleneksel Eko Gün” etkinliği dün yapıldı.

4 Mart 2013 Saat: 11:33
DEVLET BAĞLIKÖY’DE BULUŞTU
DEVLET BAĞLIKÖY’DE BULUŞTU
. Eko Gün’e Cumhurbaşkanı Vekili ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer, Maliye Bakanı Ersin Tatar, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan ile bazı bölge milletvekilleri, askeri yetkililer ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 
Etkinlik doğa yürüyüşü ve bisiklet turu ile başladı. Daha sonra köy sakinlerinden Halil Ersev torunu ile birlikte müzik dinletisi gerçekleştirdi ve yaşlı bir köylü kadın şiir okudu. Açılış konuşmalarının ardından Cumhurbaşkanı Vekili ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer, Maliye Bakanı Ersin Tatar, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan ve UBP Güzelyurt İlçe Başkanı ve Milletvekili Ahmet Çaluda kurdeleyi keserek etkinliğin resmi açılışını gerçekleştirdi. 

“TURİZM LOKOMOTİF SEKTÖRDÜR” 
Cumhurbaşkanı Vekili ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer yaptığı konuşmada, Bağlıköy Eko Turizm Gönüllüleri Derneği’ni çalışmaları nedeniyle tebrik etti. Derneğin başarılarıyla örnek teşkil ettiğini belirten Bozer, turizmin kalkınmada lokomotif sektör olduğunu hatırlatarak, Eko Gün gibi çalışmaların hem Bağlıköy hem ülke de için büyük önem taşıdığını ifade etti. Kendisinin de zaman zaman Bağlıköy’e yürüyüş yapmak için geldiğini anlatan Bozer, herkesin fırsat buldukça köye gelmesini tavsiye etti. 

“UNUTULMAKTAN KURTARDINIZ” 
Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan da konuşmasına, bu yıl ikincisi düzenlenen Eko Gün etkinliğinin gerçekleşmesine katkı sağlayanları kutlayarak başladı. Gönüllülerin bu gibi çabalarla Bağlıköy’ü ‘unutulmuşluktan’ kurtardığını belirten Atasayan, hükümetin böyle etkinliklere her tür desteği vermeye hazır olduğunu kaydetti. Atasayan, Bağlıköy’ün doğası, insanı ve kültürüyle örnek teşkil ettiğini ifade ederek köyün daha iyi noktalara geleceğine emin olduğunu söyledi. 

“KÖY HALKINA UMUT AŞILANDI” 

Bağlıköy Eko Turizm Gönüllüleri Derneği Başkanı Perihan Aziz de, gösterdikleri ilgi nedeniyle tüm katılımcılara teşekkür etti. Dernek olarak Bağlıköy’ü ‘terk edilmiş bir köy’ olmaktan çıkarmayı amaçladıklarını anlatan Aziz, Eko Gün gibi etkinliklerle köye sürdürülebilir turizm faaliyetleri kazandırmak istediklerini ifade etti. Aziz Bağlıköy’ün Bakanlar Kurulu kararıyla “eko köy” ilan edildiğini hatırlatarak, yaptıkları faaliyetlerle bu kararın kâğıt üzerinde kalmaması için çalıştıklarını kaydetti. Köy halkının ilk zamanlar Eko Köy olmakla ilgili çalışmalara umutsuz baktığını anlatan Aziz, dernek olarak köy halkına umut aşıladıklarını anlattı. 

“DEVLETTEN DESTEK BEKLİYORUZ” 

Başta Turizm Bakanlığı, yerel yönetimler ve Lefke Avrupa Üniversitesi olmak üzere bu çalışmalara katkı koyan tüm kesimlere teşekkür eden Aziz, bu desteğin süreceğine olan inancını dile getirdi. 
Aziz hükümetten destek beklediklerine de işaret ederek, bu konuyla ilgili kısa süre sonra görüşme talep edeceklerini belirtti. Etkinliğin açılışında Köy Muhtarı Hasan Ersev de kısa bir konuşma yaparak katılımcılara teşekkür etti. 

DEVLET YETKİLİLERİ STANDLARI GEZDİ 

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen devlet yetkilileri, köylüler tarafından açılan stantları gezdi. Yerel ürünlerle ilgili bilgi alan yetkililer, alışveriş de yaptı. Etkinlik folklor gösterisinin ardından Yarasa Mağarası yürüyüşüyle devam etti. Eko Gün etkinliği gün boyu çeşitli aktivitelerle sürdü. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑