SİYASET

Devlet projesi

Başbakan Erdoğan partisinin Marmara bölgesindeki milletvekilleriyle bir araya gelerek çözüm sürecini konuştu. Erdoğan, 'Akil adamlar siyasi parti projesi değil. Devlet projesidir... Süreç başarılı gidiyor' dedi

5 Nisan 2013 Saat: 10:31
Devlet projesi
Devlet projesi
Başbakan Tayyip Erdoğan, Akil İnsanlar Heyeti ile ilgili ilk değerlendirmesini, kahvaltıda bir araya geldiği Marmara Bölgesi milletvekillerine yaptı. Muhalefetin Akil Adamlar heyetine yönelik "hükümete yakın" eleştirisine kapalı toplantıda cevap veren Erdoğan 'Akil İnsanlar Heyeti'nin siyasi parti projesi olmadığını, Devlet projesi olduğuna dikkat çekti. 

KENETLENME ZAMANI 
Başbakan Erdoğan, "Akil insanlarla ilgili bir organik bağımız yok. Farklı kesimlerden insanlar var. Tek ortak paydamız, terörün bitmesi, akan kanın ve gözyaşının dinmesi. Biz bir toplum karması yaptık" dedi. PKK'nın silahlı mı silahsız mı çekileceği konusunda tartışma yaşanırken Erdoğan sürecin tıkanmadığı iddialarına, "Süreç tıkanmadan planlanan şekliyle ilerliyor. Hepinize çok büyük bir iş düşüyor. Lider kadrosu bir görev verdiğinde, bu hedefin etrafında kenetlenme olmuyorsa, biz teşkilat olamadık demektir. Çözüm sürecini doğru anlatmak ve bu doğrunun etrafında birlik olmak" dedi. 

CHP VE MHP'Yİ ELEŞTİRDİ 
Başbakan Erdoğan, sürecin karşı duran muhalefete de tepki gösterdi: CHP ve MHP, sürece olumsuz yaklaşıp, olumsuz propagandalarını sürdürecek. Ancak bunlara kızacak halimiz yok. Onlar olumsuz propaganda yapsınlar, biz birlik olup doğrusunu halkla anlatalım. Kendi tezimizi savunalım. Zaten onların ülkenin hayrına bir rüya görmesi de mümkün değildir." 

BAYRAMLAŞMA ZAMANI
Başbakan Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda Akil İnsanlarla bir araya geldi, çözüm sürecinin manifestosu olarak tanımlanabilecek tarihi bir konuşma yaptı. "Türk ile Kürt'ün tarihi 29 yıl üzerinden değil bin yıl üzerinden okunur" mesajı veren Erdoğan, 1919 ruhunu işaret ettiği konuşmasında "Şimdi ayrılıklara vurgu yapmanın değil ortaklıklara vurgu yapmanın, acıları öne çıkarmanın değil ortak zaferleri, ortak sevinçleri öne çıkarmanın zamanı. Şimdi ayrıştırmanın değil bayramlaşmanın, müsafahanın zamanı, hesaplaşmanın değil helalleşmenin zamanı. Şimdi artık sosyal restorasyon dönemini başlatıp kararlılıkla büyütme zamanı" dedi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑