GÜNCEL

DHKP-C çocukları yaz kamplarında kandırıyor

Çocuğunu DHKP-C’ye kaptıran İsmail Ercan, örgütün yaz kamplarını kullandığını söyledi. Ercan, “Örgüt okullarda belirlediği çocukları, çeşitli aktivite bahaneleriyle yaz kamplarına davet ederek kandırıyor” dedi.

6 Temmuz 2013 Saat: 11:32
DHKP-C çocukları yaz kamplarında kandırıyor
DHKP-C çocukları yaz kamplarında kandırıyor
Cezaevinde bulunan DHKP-C’li 18 yaşındaki Berk Ercan’ın babası Terör Mağduru Aileler Derneği Başkanı İsmail Ercan, BUGÜN’e konuştu. Ercan, oğlunun bir yaz kampına katılmasıyla örgütün tuzağına düştüğünü hatırlatarak anne babalara çocuklarını yaz kamplarına göndermemeleri konusunda uyardı.

Okulların kapanmasıyla birlikte DHKP-C örgütünün sahaya indiğini ifade eden Ercan, “Okullar devam ederken örgüt üyeleri tarama yapıyor. Tatil dönemi başlayınca da örgüt üyeleri yaz kampı, konser derken hedefindeki avı tuzağa düşürmeye çalışıyor. Örgüt yoksa amacına ulaşamaz. Bu şekilde çocuklara bedava yaz tatili, bedava organizasyon diyerek kendisine çekiyor. Kamplara katılanların örgütün elinden kurtulma şansı yok. Çünkü bunlar çok iyi analizler sonrasında avlarını belirliyorlar” diye konuştu.

HEDEF DAR GELİRLİLER

DHKP-C’nin taş ören bir örgüt olduğunu aktaran Ercan, “Anne babalar kesinlikle çocuklarını yalnız başına tatile göndermesinler. Bir yıllık hedef seçme çalışmalarından sonra örgüt okulların kapanmasını bekliyor.

Önce bu kamplar için kız çocukları belirleniyor. Karma kamplar maalesef çocukların kamplara katılma oranını artırıyor. Ergenlik dönemindeki çocuklar onların ilk hedefi. Bir önemli nokta da, özellikle dar gelirli ve ailesi problemli olan yani anne babası ayrılmış olan gençleri seçiyorlar” dedi.

Gezi’de de yakıp yıktılar

İsmail Ercan, ülkenin gündemine oturan Gezi Parkı protestolarında DHKP-C’li grupların diğer gruplar tarafından meydanlara sokulmadığını söyledi. Örgütün Gezi Parkı protestolarında da gençleri kullandığını ileri süren Ercan, “Örgüt meydanlara sokulmayınca, ara sokakları mesken tuttu. Bütün yakıp yıkma işini bu örgüt yaptı” diye konuştu.

Evden ‘tatile gidiyorum’ diye çıktı

Baba Ercan, oğlunun terör örgütü üyesi olduğunu polisten öğrendiğini belirterek, “Oğlum 16 yaşındayken evden, ‘Marmaris’e tatile gidiyorum’ diye çıktı. Kandıra’da DHKP-C’ye ait sözde öğrenci kampına gittiğini polisten öğrendik” dedi. Berk Ercan’ın daha sonra örgütün birçok eylemine katıldığı ortaya çıktı.

Son olarak ise polisle girdiği çatışmada yaralanan örgüt üyesi Nebiha Aracı’ya destek vermek için Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gitti. Hastane önünde beklerken 10 Aralık 2012’de gözaltına alındı. Tutuklanarak Tekirdağ F Tipi Cezaevi’ne kondu. Ercan, hâlâ cezaevinde bulunuyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑