GÜNCEL

DHKP-C önlemi

"Ergenekon Davası"na bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyetine yönelik, DHKP-C terör örgütünden tehdit içeren ihbar bilgisi ve bunu Sakız Adası'nda yakalanan örgüt üyesi ile patlayıcı maddelerin doğrular nitelikte ol

5 Ağustos 2013 Saat: 15:49
DHKP-C önlemi
DHKP-C önlemi
Alınan bilgiye göre, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yönelik bir ihbar geldiği, bunun ardından geçen günlerde Sakız Adası'nda bazı patlayıcılarla birlikte terör örgütü DHKP-C üyesinin yakalandığı ifade edildi.

Söz konusu ihbar ile Sakız Adası'nda yakalanan şahsın ismi ve patlayıcıların mahiyetinin örtüştüğü kaydedildi.

Mahkeme heyetinin de bu nedenle Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi çevresinde geniş güvenlik önlemi aldığı belirtildi.

Bu arada, daha önceki duruşmalarda şiddet içeren bazı olayların meydana geldiği, bazı avukatların da "burayı yıkacağız, dağıtacağız" ile mahkeme heyetine yönelik şiddet içeren ifadeler kullandığı bildirildi.

Öte yandan jandarmanın, "cezaevi şartlarına göre arama yapılacak" şeklindeki talimat üzerine, avukatları duruşma salonuna alırken ayakkabılarına kadar aradığı öğrenildi.

Ayrıca Avukatlık Kanunu'nun, duruşmalarda inzibatı ilgilendiren durumlarda avukatların salonlara aranarak alınabileceğini düzenlediği belirtildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑