GÜNCEL

Dikkat çeken OHAL açıklaması

Koronavirüs ile mücadele kapsamında yazar Abdulkadir Selvi’ye konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, günde 2-3 saatte bir elini yıkadığını söyleyerek, herkese kendi OHAL'ini ilan etmeye çağırdı.

20 Mart 2020 Saat: 09:36
Dikkat çeken OHAL açıklaması
Dikkat çeken OHAL açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsle mücadelede başarılı bir görev sürdürüyor. Abdulkadir Selvi'ye konuşan Koca, “2-3 saatte bir elimi yıkıyorum” dedi ve herkese kendi OHAL'ini ilan etmeye çağırdı.

Koca ayrıca Kovid-19 tanı testleriyle ilgili merak edilenleri anlattı:

"Tüm Türkiye’de yaygınlaştıracağız"

“Herkes test yaptırabilecek, ancak doktor sevkiyle test merkezlerinde yapılacak. Testleri ve test merkezlerini tüm Türkiye’de yaygınlaştıracağız. Örneğin siz normalde testi yaptırdınız, baktınız hiçbir bulgunuz yok. Negatif çıktı ama sonradan pozitif çıkanlar da var. Çin’de de öyle olmuş. Negatif çıkan, sonra pozitif olan var, Aytaç Paşa gibi. Diyelim ilk aşamada büyük oranda negatif çıktı. ‘Bende yok’ diye rahat davranacaksınız. Bu test yanlışa sevk edebilir. Başkalarına gidip bulaştırabilirsiniz. O nedenle üç gün sonra testi tekrarlamak gerektiği söyleniyor. Çünkü üç gün sonra çıkabilir. Bizde de doktorlarımız testi yaptığımız kişiyi üç gün sonra tekrar çağırıp bir daha teste tabi tutacak. Bu arada siz negatif diye her tarafa gittiniz. O da ayrı bir risk oluşturabilir.

Kendinizi izole edin

Herkesin baştan kendisini izole etmesi lazım. Hastalık bulgusu olmasa da... Olağanüstü hal deniyor. Olağanüstü hal mi? Herkes kendi olağanüstü halini oluştursun. Bunun önünde hiçbir engel yok. Biz ne kadar sıkı durabilirsek o kadar üstesinden gelebiliriz, yayılımını önlemiş oluruz. Şu iki-üç hafta sıkı durmamız gerekiyor.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑