EKONOMİ

Dikkat! Son 15 gün!

Türkiye Bankalar Birliği – TBB ve TMSF, bankalarda 10 yıldır kullanılmayan hesapların hazineye aktarılmaması için hesap sahiplerini uyarıyor.

30 Mayıs 2013 Saat: 13:40
Dikkat! Son 15 gün!
Dikkat! Son 15 gün!
Bankada parasını unutan ya da zaman aşımına uğrayan vatandaşlar başvuruda bulunup Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilecek birikimlerinin miktarını öğrenebilir. Listede isimleri yer alan kişilerin en geç 15 Haziran 2013 tarihine kadar başvurması gerekiyor.

BANKA ADINI SEÇİN

TMSF'nin http: //zamanasimisorgu.tmsf.org.tr/ ve TBB'nin http: //www.zamanasimi.org/tbb adreslerinden hangi bankalarda hesabınızın zaman aşımı konumunda bulunduğunu öğrenebilirsiniz. Bunun için adınızı ve soyadınızı yazıp, aşağıya doğru açılan menüden banka adı seçmelisiniz. Eğer banka adı seçmezseniz, sistem tüm bankalardaki unutulan hesaplarınızı ekrana döküyor.

Ayrıca bu sitede sorgu yaparken nüfus cüzdanınızda yazan tam adınızı kullanmanız gerektiğini unutmayın. Eğer evlilik ya da başka gerekçelerle soyadınız değiştiyse, eski soyadınızı da denemenizi öneririz.

PARAYA ULAŞMAK İÇİN KİMLİKLE BANKAYA GİDİN

Bu sistem ilgili kanun gereği Mayıs ayına kadar açık kalacak. Unutulan hesaplardaki paralara ulaşmanız içinse TC kimlik numaralı bir kimliğinizle bankanızın ilgili şubesine başvuruda bulunmanız gerekmekte.

YAKINLARINIZA AİT HESAPLAR VARSA...

Bu sistem sayesinde sorgusunu yaptığınız kişinin Doğum Tarihi, Doğum Yeri, Banka Adı, Şube kodu nosu, Şube Adı, Hesap numarası, Hesap Tipi, Hesap Türü, Para birimi cinsi, Faiz işletin bir hesap olup olmadığı, son işlem tarihi ve hesapta unutulan tutar bilgilerini görebilirsiniz. Tutar belli bir rakamın üstündeyse bu sistemden söylenmiyor, şubenize şahsen başvurmanız isteniyor. Şu an hayatta olmayan kişilerin de hesaplarının sorgulanabildiği zaman aşımı hesap sorgulama sitelerinde yakınlarınıza ait kayıtlara rastlamanız durumunda veraset ilamınızı da beraberinizde götürmeniz gerekmete.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑