GÜNCEL

DİSK Genel Merkezi'ne gaz bombası

DİSK Genel Merkezi'ne gaz bombası atıldı. İçeride bayılanlar olduğu belirtildi.

1 Mayıs 2013 Saat: 10:14
DİSK Genel Merkezi'ne gaz bombası
DİSK Genel Merkezi'ne gaz bombası
DİSK'LİLERİN HALASKARGAZİ CADDESİ'NDEKİ YÜRÜYÜŞÜ

DİSK'liler, Halaskargazi Caddesi'nden Osmanbey'e doğru yürüyüşlerini sürdürüyor. DİSK'e ait bir otobüs, kortejin önünde ilerliyor. Otobüsün üzerinden 1 Mayıs sloganları atılıyor. Grubun en önünde, üzerinde karanfillerle 1 Mayıs yazılı bir çelenk yer alıyor. Yürüyüşe katılanlar, ellerinde "Devrimci hareket", "İnadına sendika, inadına DİSK", "Biz kazandık, kararı biz veririz", "Taksim 1 Mayıs alanıdır", "Yine yasak yine biz" yazılı pankartlar taşıdı.

Polis helikopterinin havadan bölgeyi taradığı, Halaskargazi Caddesi'ne çıkan diğer sokak ve caddelerin de emniyet güçleri tarafından tutulduğu gözlendi. Caddedeki iş yerlerinin kapalı olduğu görüldü. Diğer yandan, Abide-i Hürriyet Caddesi'ndeki bir tekel bayi sahibi, çıkması muhtemel olaylara karşı iş yerinin zarar görmemesi için cam vitrini alüminyum levhayla kapattı.

DİSK KORTEJİNE TAZYİKLİ SU VE BİBER GAZIYLA MÜDAHALE

Polis, Şişli'den Taksim Meydanı'na yürüyüşe geçen ve dağılma uyarılarını dikkate almayan DİSK kortejine, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

DİSK Genel Merkezi nönünden Taksim Meydanı'na doğru yürümeye başlayan ve bir süre Halaskargazi Caddesi'ndeki SGK İstanbul İl Müdürlüğü Şişli Sosyal Güvenlik Merkezi önünde bekleyen grup, tekrar yürümeye başladı. Grup, sloganlar eşliğinde Osmanbey Metrosu önüne ulaştı.
Bu sırada iki Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı'nın (TOMA), Halaskargazi Caddesi'nin ortasında bekletildiği, polis memurlarının gaz maskelerini taktığı görüldü.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑