GÜNCEL

Diyarbakır birbirine girdi

BDP Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından düzenlenen izinsiz yürüyüşe polis müdahale etti Polis ile göstericiler arasında olaylar çıktı

30 Haziran 2013 Saat: 20:44
Diyarbakır birbirine girdi
Diyarbakır birbirine girdi
Hakkari'de bir grup Lice'de meydana gelen ve 1 kişinin ölümüyle 9 kişinin yaralanmasını neden olan olayı protesto ederek polisle çatıştı.

Dağgöl Mahallesi Medeni Sancar Caddesi üzerinde toplanan yüzü maskeli grup, yola barikat kurarak Lice'deki olayları kınayarak, sloganlar attılar. Yolda geçen araçları durduran gruba polis gaz bombası ile müdahale etti. Gazdan etkilenen grup, mahalle aralarına kaçarak daha sonra dağıldı.

DİYARBAKIR'DA KARIŞTI

BDP tarafından Diyarbakır'da düzenlenen  "Hükümet Adım At" yürüyüşü sırasında meydana gelen olaylarda 1'i polis, 1'i gazeteci 6 kişi yaralandı.

BDP il binasının önünde toplanan ve aralarında bağımsız Van milletvekili Aysel Tuğluk ile BDP'li belediye başkanlarının da bulunduğu grup Koşuyolu Parkı'na yürümek istedi.

Turgut Özal Bulvarı üzerine gelen gruba polis izin vermedi.  Polisin yürüyüşe izin vermemesi üzerine Tuğluk, parti otobüsü üzerine çıkarak basın açıklaması yapmaya başladı.

Tuğluk'un konuşmaya başlamasıyla, gruptan yüzleri maskeli bazı kişiler, güvenlik önlemi alan polislere taş attı. Polis ekipleri ise  göstericilere biber gazı ve basınçlı su ile müdahale etti. 

Daha sonra gruptan bazı kişiler polise havai fişek, taş  ve molotofkokteylleri ile saldırdı.

Olaylar sırasında biri polis, biri gazeteci 6 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırıldı.Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

GAZİANTEP VE MERSİN'DE DE YÜRÜYÜŞ VARDI

Bu arada, BDP Gaziantep İl Teşkilatı tarafından organize edilen yürüyüşte ise, bir grup partili pankart ve sloganlar eşliğinde Güzelvadi Mahallesi parkına kadar yürüdü. Burada 5 dakikalık oturma eylemi yapan grup, sürece ilişkin isteklerini içeren basın açıklamasının ardından dağıldı.

Mersin'de de BDP İl Teşkilatı tarafından "Hükümet Adım At" yürüyüşü düzenlendi.

Parti binası önünde toplanan grup, slogan atarak Atatürk Caddesi'nden Büyükşehir Belediyesi önüne kadar yürüdü. Grup  okunan  talep metninin ardından  olaysız olarak dağıldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑