GÜNCEL

Diyarbakır'da bomba yüklü araçla saldırı

Saldırıda 1 polis şehit oldu, 11 polis memuru yaralandı

15 Ağustos 2016 Saat: 14:45
Diyarbakır'da bomba yüklü araçla saldırı
Diyarbakır'da bomba yüklü araçla saldırı

Diyarbakır Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği'ne bombalı araçla saldırı düzenlendi. 1 kişi şehit olurken, 11 polis memuru ve çok sayıda sivil yaralandı.

Diyarbakır-Mardin ve Batman karayolu üzerinde bulunan Üçyol mevkiindeki Murat Uçar Bölge Trafik Amirliği'ne teröristler tarafından bombalı araçla yapılan saldırıda bina kullanılamaz hale gelirken, şehit ve yaralıların olduğu belirtildi. Sayı ile ilgili henüz resmi bir açıklama yok ancak, bölgeden gelen ilk bilgilere göre, patlamada 1 kişi şehit olurken 11 polis ve çok sayıda sivil vatandaş yaralandı.

3 KATLI BİNA KULLANILAMAZ HALE GELDİ

Bugün saat 13.15 sıralarında teröristler tarafından bombalı araçla Murat Uçar Bölge Trafik Amirliği'ne saldırı düzenlendi. Saldırı sonrasında 3 katlı bina kullanılamaz hale gelirken, aralarında sivillerin de bulunduğu şehit ve yaralıların olduğu bildirildi. Saldırıda patlamanın meydana geldiği yerde yaklaşık 5 metre derinliğinde çukur oluştu.

AKARYAKIT İSTASYONU TEHLİKESİ

Teröristler tarafından bölge trafik amirliğine yönelik düzenlenen saldırıda, amirliğe ait 3 katlı bina kullanılmaz hale gelirken, patlamanın binanın yakınlarında bulunan iki ayrı petrol istasyonunu etkilememesi facianın artmasını önledi. Patlama esnasında bölge trafik amirliği önünden geçen çok sayıda araç da hasar gördü.

Bölgeye sevk edilen ambulanslar yaralıları hastanelere götürdü. Yaralanan polisler Diyarbakır Asker Hastanesi ve Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edilirken, sivil yaralılar ise Diyarbakır Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

KISA SÜRELİ ÇATIŞMA YAŞANDI

Saldırı sonrasında bölgeye giden takviye kuvvetlerle teröristler arasında kısa süreli çatışma yaşandığı bildirildi. Kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑