GÜNCEL

Diyarbakır'da olaylı yürüyüş

Diyarbakır'da BDP'liler ve belediye başkanları Turgut Özal Bulvarı üzerinde 'Hükümet adım at!' yürüyüşü düzenledi

30 Haziran 2013 Saat: 20:13
Diyarbakır'da olaylı yürüyüş
Diyarbakır'da olaylı yürüyüş
BDP, çözüm sürecinde hükümetin üzerine düşeni yapması için 'Hükümet adım at' sloganı ile Diyarbakır'da ilk yürüyüşüne başladı. BDP Diyarbakır il Başkanlığı önünde toplanan BDP'liler, DTK Başkan Yardımcısı ve Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, BDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, BDP'li ilçe belediye başkanları, BDP İl başkanı Zübeyde Zümrüt'ün de aralarında bulunduğu partililer ile Koşuyolu Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Polisin parti binasına yaklaşık 300 metre uzaklıkta Çevik Kuvvet ekipleri ve zırhlı araçlar ile önlem aldığı ve BDP'lilerin yürüyeceği yolun üzerine bir TOMA aracı yerleştirdiği görüldü.
BDP'lilerin yürüyüşüne parti otobüsü eşlik ederken, saat 18.00 itibariyle başlayan yürüyüşe ilk aşamada yaklaşık 3 bin kişinin katıldı. BDP'liler parti binalarının önünden geçen yolda beklerken, önlem alan polis de yaklaşık 100 metre ileride de yolu trafiğe kapattı..

Yaklaşık 6 bin dolayında partilinin ve belediye başkanlarının bulunduğu yürüyüşde olaylar çıktı. Yürüyüş sırasında Kardeş Türküler grubuda bulundu.

Olaylar çıktı
Yürüyüşün izinsiz bir gösteri olduğunu belirten polis, grubu dağılmaları konusunda 6 defa uyardı, ancak grup bulunduğu yerde basın açıklaması yapmak istedi.  BDP' liler önlerini kesen polisin yol açması için polis yetkilileriyle görüştüler. Görüşmenin sonuçsuz kalması üzerine polis yetkilileri gruba dağılmalarını aksi halde müdahalede bulunacaklarını söyledi. DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk' un konuşmaya hazırlandığı sırada grup dağılmayınca polis tazyikli su ve gaz bombalarıyla gruba müdahale etti. Grupta bulunan göstericilerde polise taşlarla karşılık verdi.Çıkan gerginlik  BDP il binasının çevresindeki bazı sokaklarda devam ediyor 
Bir çocuk yaralandı
Olaylar sırasında bir çocuk başından yaralandı. Diyarbakır Belediye Başkanı Baydemir, yaralanan çocuğu özel makam arabasıyla hastaneye taşıdı. Olaylar sırasında bir kişi de ağır yaralandı. Olaylarda KNN TV muhabiri Abdurrahman Belek kafasında yaralandı.
GÖSTERİCİLER POLİSE SES BOMBASI ATTI
BDP'nin çözüm sürecinde, 'Hükümet adım at' sloganı ile Diyarbakır'da başlattığı ilk yürüyüş olaylı başladı. BDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde yürüyüşe geçen kalabalık gruba polis izin vermedi. Uzun süre Demokratik Toplum Kongresi Genel Başkan Yardımcısı ve Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, BDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt ile polis yetkilileri arasında görüşmeler yapıldı.
Görüşmelerin ardından Aysel Tuğluk, basın mensuplarına açıklama yaparken, yüzleri poşu ile kapalı bazı kişiler, burada bekleyen güvenlik güçlerine ses bombası attı ve bir ada ortalık karıştı. Polis tazyikli su ve gaz bombası ile müdahale ederek,göstericileri dağıttı. Aralarında çok sayıda çocuğun bulunduğu grup ara sokaklara kaçıp, polise taş atmayı sürdürdü

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑