GÜNCEL

Diyarbakır'da polise çifte tuzak

Diyarbakırın Hani ve Diclede çatışma çıktı. 3 terörist öldürüldü

11 Eylül 2012 Saat: 04:12
Diyarbakır'da polise çifte tuzak
Diyarbakır'da polise çifte tuzak

Diyarbakır'ın Hani ve Dicle İlçe Emniyet Müdürlüğü binalarına yönelik uzun namlulu silahlarla saat 01.10 sıralarında eş zamanlı saldırı düzenlendi. Silvan karayolu üniversite kavşağında ise, saat 00.30 sıralarında bir polis aracının geçişi sırasında patlama meydana geldi.   

3 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak dün sabah saatlerinden itibaren PKK'lıların mayın ve patlayıcı tuzaklarına karşı Hani ilçesi yolunda Özel Hareket Timleri ve kobra helikopterlerinin katılımıyla arama ve yol taraması gerçekleştirdiklerini, timlerin akşam saatlerinde ilçeye varmasının ardından termal kameralarla bir grup PKK'lının ilçeye giriş yaptığı yönünde görüntü alınması üzerine emniyet ve jandarma ekiplerinin tam donanımlı hale getirildiğini açıkladı.   

Saat 22.30 sıralarında Hani ilçe Emniyet Müdürlüğü karşısındaki harabe bir bina içerisinde bir grup PKK'lının görüntüsünün alınması üzerine çatışma çıkmış, çıkan çatışmada 3 PKK'lı ölü olarak ele geçirilmiş, şahıslarla birlikte 3 kalaşnikof, el bombaları ve lav silahı ele geçirilmiştir.

Yine gece saat 01.00 sıralarında Dicle ilçe emniyetinde görevli iki zırhlı araç devriye görevi yaptığı sırada ağır silah olarak değerlendirilen uzun namlulu silahlarla zırhlı araçlara ateş açılmış, zırhlı araçlardan birinin iki lastiği patlamış ve bazı mermiler isabet etmiş. Hemen karşılık verilmesi üzerine PKK'lılar karanlıktan faydalanarak kaçmış, her iki ilçeye de jandarmaya ait helikopterlerle özel harekat timleri sevkedilmiştir. Arazide operasyon devam ediyor.

Silvan karayolu üniversite kavşağında ise, bir polis aracının geçişi sırasında küçük çaplı bir patlama meydana geldiği öğrenildi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑