GÜNCEL

Diyarbakır'da tarihi gün! Nevruz'a saatler kaldı

Öcalan'ın mektubunun okunacağı ve çözüm sürecinde önemli bir aşama kaydedileceği için herkesin herkesin merakla beklediği Nevruz'a saatler kaldı...

21 Mart 2015 Saat: 10:17
Diyarbakır'da tarihi gün! Nevruz'a saatler kaldı
Diyarbakır'da tarihi gün! Nevruz'a saatler kaldı

Öcalan'ın mektubunun okunacağı ve çözüm sürecinde önemli bir aşama kaydedileceği için herkesin herkesin merakla beklediği Nevruz'a saatler kaldı...

İşte kutlama yapılacak alan ve Nevruz'un önemi hakkında ayrıntılar:

ÖCALAN'IN MEKTUBU OKUNACAK


Abdullah Öcalan’ın 2 sayfalık ‘Nevruz mektubu’, kutlamalar sırasında Türkçe olarak HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Kürtçe olarak da HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldantarafından okunacak. 

TARİHİ ÇAĞRI


Öcalan’ın mektubunda, PKK’ya doğrudan “Türkiye’ye karşı silahlı mücadeleden vazgeç” çağrısının yer almadığı belirtiliyor. Ancak PKK’nın toplayacağı olağanüstü kongrenin, ‘silahlı mücadeleden vazgeçme’ kararı almasının koşulları ve şartları hakkında değerlendirmelerin bulunduğu vurgulanıyor.

ATEŞKES VURGUSU


Mektupta ayrıca ‘tahkim edilmiş ateşkes’ olarak nitelendirilengüvenlik güçleriyle PKK’lı gruplar arasındaki çatışmazlık halinin devam ettirilmesinin önemi, bölgedeki kamu güvenliğini bozucu uygulamalara son verilmesi de yer alacak.

OLAĞANÜSTÜ HAREKETLİLİK!


Öte yandan milyonlarca insanın katılım göstermesi beklenen Nevruz kutlaması için Diyarbakır'da da olağanüstü bir hareketlilik yaşanıyor. Güvenlik güçleri Nevruz kutlamaları sırasında yaşanabilecek olası her türlü provakatif girişim için kırmızı alarma geçmiş durumda.

97 ÜCRETSİZ OTOBÜS

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı'nca, nevruz etkinliğinin yapılacağı alana ulaşımın rahat sağlanması amacıyla 25 yerden 97 otobüsle vatandaşlar ücretsiz taşınacak.

OTELLER DOLDU, EVLER AÇILDI

Nevruz kutlamaları için yurt içi ve dışından çok sayıda kişinin geldiği Diyarbakır'da otellerde de yer kalmadı. Nevruz Komitesi yer kalmaması nedeniyle gelenlerin konaklaması için bin 500 ev hazırladı.

700 AŞKIN BASIN MENSUBU

Diyarbakır'a gelen yerli ve yabancı basın mensupları, nevruz kutlamalarına ilişkin yayın yapmaya başlarken, alana canlı yayın araçları yerleştirildi. Etkinliği izlemek için 700'ü aşkın basın mensubu akreditasyon yaptı.

NEVRUZ ATEŞİNE 15 TON ODUN

Seyyar baz istasyonları ile tuvaletlerin yerleştirildiği Nevruz alanına kalabalık nedeniyle 2 dev ekran kuruldu. 500 litre mazotun kullanılacağı nevruz ateşi için alana 15 ton odun getirildi.

ETKİLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Diyarbakır'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış olacağını bildirdi. Yağışın 24 saat içerisinde metrekarede 20 ila 30 kilograma ulaşacağıtahmin ediliyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑