SAĞLIK

Doğan’dan annelere hediye

İzmit Belediyesi tarafından SEKA Devlet Hastanesi’nde yapılan çocuk emzirme odası düzenlenen törenle açıldı

6 Mayıs 2016 Saat: 13:54
Doğan’dan annelere hediye
Doğan’dan annelere hediye

Açılış törenine İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney, Belediye meclis üyesi Güzin Taştekin, SEKA Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Burak Karabulut, İzmit Kent Konseyi Başkanı Cafer Kozluca, İzmit Kadın Meclisi Başkanı Asuman Sert katıldı.

Çocuk doktoru Belediye Başkanı olarak yaptıkları bu hizmetin kendisine ayrı bir mutluk verdiğini belirten Doğan, “Bir çocuk doktoru belediye başkanı olarak annelere ve geleceğimizin sahibi olan yavrularımıza mütevazi ama anlamı büyük bir hizmet sunduk.

ANNE VE YAVRUSUNUN SEVGİ PAYLAŞTIKLARI YER

Bizim hizmet anlayışımıza göre, vatanımızın, milletimizin bayrağımızın, ezanlarımızın, değerlerimizin bekası gelecekte eğitimli, donanımlı gençlerimize bağlıdır. Bu sebeple onların en iyi, en sağlıklı koşullarda yetişmesini, yaşamasını sağlamalıyız. Küçük gibi görülen bu hizmetimiz gelecekte büyük katkılar sağlayacak bir hizmettir. Bebek bakım odaları, anneyle bebeğinin birbirlerine olan ihtiyaçlarını daha rahat ve daha özgürce giderebilecekleri mekanlardır. Sadece fiziksel ihtiyaçlarının karşılandığı değil aynı zamanda sevgi alışverişinin de yapıldığı yerlerdir. Anne ile yavrusuna sunduğumuz her güzel hizmet toplumda sağlıklı ve mutlu bireyler yetişmesini sağlayacaktır” dedi.

İLK BEBEK BAKIM ODASINI 1997 DE AÇTIM”

Doğan, “1997 yılında SSK Sopalı Hastanesinde çocuk hekimi ve başhekim yardımcısı olarak çalışırken, Türkiye’de ki sigorta hastanelerinde konusunun bile yapılmadığı dönemde ilk bebek bakım odasını ben açtım.  O günlerde bu nerden çıktı dendi ama daha sonra bakanlık politikası haline getirildi. Biz, İzmit Belediyesi olarak bu hizmeti yaygınlaştırarak şehir genelinde uyguladık, şehrin bazı noktalarına yine Türkiye’de ilk kez bebek bakım üniteleri yerleştirdik.  Sağlık hizmeti sunmak dünyanın en zor işidir. Can için mücadele verilen bir hizmettir.  Bu mücadeleyi veren de can ile çaba gösteriyor. Bu hizmetteki en önemli olay, bu hizmeti yapan kişilerin gönüllük esasıyla yapmasıdır. Gönüllük esası olmasa sağlık sektöründe hizmet veren büyük çoğunluk bu hizmeti sunamaz.  En alt personelden en üst personeline kadar sağlık çalışanları gayret ve özveri ile çalışıyor. Bu konuda vatandaşlarımıza önemli görevler düşüyor. Onların sahip oldukları gönüllük esasını kırmayalım, sağlık çalışanlarımızı sevelim, kırmayalım, onore edelim” diye konuştu.  

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑