DÜNYA

Donald Trump - Kim Jong-un görüşmesinde flaş gelişme! Hazırlıklar başladı....

ABD Kuzey Kore Özel Temsilcisi Stephen Biegun, ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un arasında gerçekleştirilecek olan zirvenin ikincisinin hazırlıkları için Güney Kore’nin başkenti Seul’e geldi..

4 Şubat 2019 Saat: 09:32
Donald Trump - Kim Jong-un görüşmesinde flaş gelişme! Hazırlıklar başladı....
Donald Trump - Kim Jong-un görüşmesinde flaş gelişme! Hazırlıklar başladı....

ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un arasında gerçekleştirilecek olan zirvenin ikincisinin hazırlıkları başladı. ABD Kuzey Kore Özel Temsilcisi Stephen Biegun, zirvenin planlamasını yapmak için Güney Körenin başkenti Seul şehrine geldi. Biegun ve Kuzey Kore Temsilcisi Kim Hyok Chol, Kuzey Kore'nin başkenti Pyongyang'da bir araya gelerek, Şubat ayının sonunda yapılacak olan zirvenin tüm detaylarını belirleyecek.

KUZEY KORE NÜKLEER SİLAH YAPMAYA DEVAM EDİYOR
ABD'li yetkilileri, Kuzey Kore'ye yönelik yaptırımların devam edeceğini söyleyerek, Kuzey Kore'nin nükleer silahlardan vazgeçtiğini gösteren daha somut adımlar bekliyor. Geçtiğimiz günlerde ABD istihbaratı Kongre'ye, geçen Haziran ayında yapılan Singapur zirvesinden bu yana alınan uydu görüntülerinde, Kuzey Kore'nin silah fabrikalarında nükleer madde üretmeye devam edildiğinin raporunu sunmuştu.

ABD Başkanı Donald Trump geçen hafta yaptığı açıklamada, Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un ile yapılan Singapur zirvesinin ikincisinin Şubat ayının sonlarında olabileceğini ve zirvenin yeri ve tarihi konusunda görüşmelerin devam ettiğini açıklamıştı.

.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑