KADIN

Dudakları dolgun göstermenin 4 yolu!

Dudaklar nasıl dolgunlaştırılır? Dudakları dolgun göstermenin yolları nelerdir? Dudaklar nasıl dolgun gösterilir? İşte ayrıntılar...

28 Eylül 2015 Saat: 11:48
Dudakları dolgun göstermenin 4 yolu!
Dudakları dolgun göstermenin 4 yolu!

Dudaklarınız ince olduğu içiz üzülmeyin. Birkaç küçük ipucu, biraz makyaj hilesi, biraz da el marifetlerinizi konuşturarak daha dolgun dudaklara sahip olabilmeniz mümkün.

İşte dudakları dolgun göstermenin 4 yolu:

DUDAK KALEMİ

Dudak kalemi iyi bir dudak makyajının en önemli şartıdır. Rujunuzu sürmeden önce dudak çizgi hatlarınıza rujunuz veya teninizle uyumlu bir kalem kullanarak ince bir hat çizin. Ardından bu hattı dağıtarak daha doğal bir görünüm kazandırın. Bir başka dudak kalemi ile dudağı daha dolgun gösterme tekniği ise sedefli ve şampanya tonlarında bir dudak kalemini üst dudağınızın tepesindeki üçgeni çevreleyerek çizmek ve dağıtmak. Sonrasında aynı işlemi alt dudak çizginizin tam ortasını benzer biçimde çizerek uygulayın. Bu teknikle, görsel illüzyon yaratarak dudaklarınızı daha dolgun gösterebilmeniz mümkün.

PEELiNG

Ruj kullanmadan önce dudak derinize biraz basınç uygulayarak peeling yapabilirsiniz. Bu işlem, dudaklarınızdaki dolaşımı artırır ve pürüzsüz dudaklara kavuşmanızı sağlar. Cansız ve bakımsız dudaklar, daha ince bir görünüme sahiptir. Nemli bir sünger veya diş fırçasıyla peeling yapabilirsiniz. Mesela, duş sonrası iyice nemlenmiş dudaklarınızı nemli bir havlu yardımı ile dairesel hareketlerle ovalayarak dudaklarınızı ölü deriden arındırmış olursunuz. İşlem sonrasında dudaklarınızın yumuşacık, pürüzsüz ve böylece daha dolgun göründüğünü fark edeceksiniz.

DUDAK KONTÜRÜ

Yüz kontürünün fark yaratan etkisini eminiz ki duymuşsunuzdur. Çok daha kolay bir şekilde yapılabilen dudak kontürü de bir o kadar işe yarayan bir yöntem. Kontür için iki yöntem kullanabilirsiniz. Birincisi; alt dudağınızın tam orta çizgisini kahverengi kalemle hafifçe boyamak. İkincisi ise; alt dudak çizginizin hemen tenle buluştuğu yere, ten renginizden iki ton koyu bir kalemle hafif bir çizgi çekmek. Deneyin, sonucu çok seveceksiniz.

AÇIK TONLAR

Parlak veya mat. Açık renk rujlar, koyu renklere göre her zaman daha dolgunlaştırıcı bir etkiye sahiptir. Ten renginize yakın bir ruj, dudaklarınızda daha sınırsız bir görünüm sağlar. Oysa koyu renkler dudakları sınırlar ve daha ince görünmesine neden olur.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑