GÜNCEL

Düğün konvoyu terörü

Havaya ateş etmek, meşale yakmak, polis sireni çalmak, susturucusuyla oynanmış egzozla gürültü yapmak... İstanbul Sefaköy’de bir grup lüks araç düğün konvoyu adı altında trafikte terör estirdi. Görüntülerin yayılması üzerine olaya karışan 8 sürücü gö

20 Eylül 2019 Saat: 08:50
Düğün konvoyu terörü
Düğün konvoyu terörü

Geçtiğimiz pazar günü saat 15.00’te lüks otomobillerine binerek düğün için toplanan bir grup maganda, damat arkadaşlarıyla Sefaköy’e giderek gelini aldı. Burada bir süre bekleyen gruptan biri, 25 mermi alan uzun şarjör takılı tabanca ile binaların arasında havaya seri atışlar yaptı. Grup daha sonra salona gitmek üzere konvoy halinde D-100 karayoluna çıktı. Gelin arabası olan cipin şoförü, polis sirenini açarak seyrederken konvoydakilerden biri de karayolunda meşale yakarak ortalığı dumana boğdu. Bu arada susturucusuyla oynanmış bazı araçlar egzoz patlatırken silahla ateş edenler de konvoy terörüne eşlik ettiler.

Düğün konvoyu terörü

TRAFİK DE KİLİT

D-100 karayolunda flaşörlerini yakarak ağır hareket eden grup, arkalarında kendilerini dehşetle izleyen araç sürücülerinden oluşan uzun bir kuyruk oluşturdu. Karayolunda can güvenliğini tehlikeye atan, huzuru kaçıran düğün konvoyunun görüntüleri sosyal medyadan yayınlandı. O görüntülerin, dün gün boyunca internet ve televizyondan yayınlanması üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Sivil Trafik ekipleri harekete geçti. Görüntülerden araçların plakaları belirlenerek adreslerine baskın düzenlendi. Silahla ateş açan 34 BKG 667 plakalı aracın şoförü E.B., meşale yakan 34 ERC 73 plakalı aracın sürücüsü K.P., 34 APR 94 plakalı aracın şoförü S.F.A., 34 KNG 42 plakalı araç sürücüsü E.O. 34 GH 2802 plakalı araç sürücüsü E.Y.34 PE 3796 plakalı aracın şoförü E.E. 34 LTF 47 plakalı araç sürücüsü İ.S. ve 34 LH 1565 plakalı araç şoförü M.C. gözaltına alındı.

Düğün konvoyu terörü

324’ER TL CEZA

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 47/1-d (Trafik güvenliği ve düzeni ile ilgili olan ve yönetmelikte gösterilen diğer kural, yasak, zorunluluk veya yükümlülüklere uymamak) maddesi uyarınca 108 TL, 56/1-d (Araçlarının zorunlu olmadıkça diğer araçların ilerleyişine engel olacak şekilde veya işaretle belirtilen hız sınırının çok altında sürmek, güvenlik nedeniyle veya verilen herhangi bir talimata uyulması dışında başkalarını rahatsız edecek veya tehlikeye sokacak şekilde gereksiz ani yavaşlamak) maddesi uyarınca 108 TL, 73/1-a (Araçları kamunun rahat ve huzurunu bozacak veya kişilere zarar verecek şekilde saygısızca sürmek) maddesi uyarınca 108 TL olmak üzere her sürücüye ayrı ayrı toplam 324 TL İdari para cezası uygulandı.

Dehşet saçan sürücüler Türk Ceza Kanunu’nun 179/2 “ulaşım araçlarını kişilerin hayat, sağlık veya mal varlığı açısından tehlikeli olabilecek şekilde sevk ve idare eden kişi 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” maddesi uyarınca adli işlem için Küçükçekmece Asayiş Büro Amirliği’ne teslim edildi. E.B.’nin Bayrampaşa’daki evinde kurusıkı olduğunu iddia ettiği tabancasının aranma kararı uyarınca alınacağı belirtildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑