MEDYA

“Dünün mücahitleri bugünün müteahhitleri oldu”

Financial Times gazetesi, Türkiye'deki protestolarla ilgili manşetinde, Erdoğan'ın göstericileri "çapulcu", Twitter'ı "baş belası" ve alkol tüketenleri "alkolik" olarak nitelediğini yazıyor.

4 Haziran 2013 Saat: 12:24
“Dünün mücahitleri bugünün müteahhitleri oldu”
“Dünün mücahitleri bugünün müteahhitleri oldu”
Gazete, protestoların kaynağının Erdoğan'ın baskıcı eğilimleri olduğunu öne sürerek eylemcilerin yaşam tarzlarına saldırı olarak gördüğü kararlara karşı ayaklandığını belirtiyor.
 
Financial Times şöyle diyor:
 
"Huzursuzluk yaratan diğer şeyler arasında alkol satışını sınırlayan yasa ve Boğaz'da inşa edilecek üçüncü köprüye Osmanlı Halifeliğini kuran Alevi azınlığa zulmeden padişahın adının verilmesi de var. Bunlar başka alanlarda atılan adımlarla çelişiyor. Erdoğan PKK'yla bir barış süreci başlattı ve icra yetkisine sahip güçlü bir başkanlık sistemi planlarından vazgeçebileceği söyleniyor."
 
Gazetenin yazarlarından David Gardner da, kibirinin Erdoğan'ı tehdit etmeye başladığını savunuyor.
 
Yazar özetle şöyle diyor:
 
"Erdoğan'ın Adalet ve Kalkınma Partisi, iki yasaklı İslami partinin enkazından doğdu ve büyük ölçüde adının hakkını verdi. Kişi başına düşen milli gelir iki katından fazlaya çıktı, refah arttı, sağlık hizmetleri gelişti, yollar, okullar yapıldı, bir avuç işadamına karşı Anadolu kaplanları adı verilen yeni girişimciler ortaya çıktı. Başka bir açıdan bakınca AKP, yapmak istemedikleri hiçbir şey olmayan ve önüne gelen her şeyi yıkmaya alışan müteahhitlerin partisi oldu.”
 
“Muhalifleri Erdoğan'ın Yeni Osmanlı padişahı olmak istediğini söylüyor. Ama firavun daha uygun. Zira, onlarca yıl öncesinin mücahitleri bugün müteahhitler oldu.”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Bidünya Haber | Dünya ve Türkiye Gündemine uzak kalmayın. Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑